eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem jött be az ellenzéki összefogás szentendrei próbája

Bár az MSZP beállt a civil jelölt mögé, a Jobbik pedig nem indított jelöltet, Szentendrén mégis a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a hétvégén az időközi önkormányzati választást.

Az előzetes eredmény alapján Négyessy Katalin, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte 339 szavazattal Szentendre 7-es számú egyéni választókerületében a hétvégi időközi választást, amelyet azért írtak ki, mert a tisztséget korábban betöltő képviselő szeptemberben elhunyt.

A kormánypártok részéről Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere  azt mondta az InfoRádiónak: "Úgy gondolom, ő a legalkalmasabb arra, hogy ennek a körzetnek az ügyeit képviselje. Azt láttuk, hogy az elmúlt hetekben egy erősen átpolitizált küzdelem zajlott, a következő időszaknak viszont mindenféleképpen a helyi ügyekről, a helyi választópolgároknak a dolgairól kell szólnia, úgyhogy mindenképpen erre fogunk koncentrálni".

A voksolásra azért irányult országos figyelem, mert a szocialista párt beállt a helyi civil szervezet, a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület – a TESZ – jelöltje mögé, a Jobbik pedig nem indított saját jelöltet, így többen az ellenzéki összefogás próbájaként írtak a szavazásról. Helyes Imre, a TESZ jelöltje azonban a győztesnél 41-el kevesebb, összesen 298 szavazatot gyűjtött, ám erre jó eredményként tekintett, az ellenzéki összefogást pedig tagadta.

"Ezt mi nem nagyon tudjuk értelmezni, ugyanis ellenzéki összefogás a mi részünkről nem volt. Nem volt semmiféle megállapodás egyetlen egy párttal sem, úgyhogy itt az összefogást eléggé erősen én úgy gondolom, hogy belelátták a dologba" - fogalmazott a TESZ jelöltje.

A hétvégi polgármester-választásokat egyébként mindhárom érintett településen független jelöltek nyerték. A Fejér megyei Alsószentiván községben, valamint a Veszprém megyei Badacsonytördemicen az eddigi településvezető halála, a szintén Veszprém megyei Dörgicsén pedig a polgármester lemondása miatt tartottak voksolást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×