eur:
394.28
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Újabb fordulat az agyhártyagyulladás-oltások ügyében

A jövő hétre megoldódik a fertőző agyhártyagyulladás megelőzésére kifejlesztett meningococcus B vakcina átmeneti hiányával kapcsolatos ellátási nehézség - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Az ellátás zavartalan biztosítása érdekében az OGYÉI több gyógyszer-nagykereskedővel felvette a kapcsolatot, arra kérve a cégeket, hogy keressenek külföldi forrásokat. Az egyik nagykereskedő szállítmánya már e hét végére beérkezhet, két másik gyógyszerforgalmazó cég is talált forrást, a jövő hét elején várható újabb vakcinaszállítmány.

Mint írták, az agyhártyagyulladással kapcsolatos hírek miatt a kereslet az oltóanyagok iránt a sokszorosára növekedett, annak ellenére, hogy az ÁNTSZ több alkalommal is felhívta a figyelmet arra, hogy nincs járvány, karácsony előtt két hét leforgása alatt több havi mennyiség fogyott el.

Az OGYÉI folyamatosan figyelemmel kíséri a készleteket, és arra kérik a patikák vezetőit, hogy csak valós igények esetén rendeljenek a rendelkezésre álló szűkös készletekből, ne raktározzanak felesleges készletet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×