eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma

Újabb helyeken lesz fizetős a parkolás a fővárosban

Újabb fizetős parkolási övezetekkel bővülhet a budapesti parkolási rendszer.

Bár Újbuda még nem írt ki közbeszerzést parkoló automaták üzemeltetésére, az önkormányzat az InfoRádiót úgy tájékoztatta, hogy a XI. kerületben elsősorban a 4-es metró elindulása után megnövekedett autós forgalmat kezelnék a fizetős parkolás bővítésével. Hőnyi Gyula sajtófőnök azt is elmondta, hogy melyek lennének az új körzetek:

„Az Infopark környéke, Őrmező, a kelenföldi városrész egészen az Andor utcáig. A 4-es metró vonalán megjelentek azok az autósok, akik bizonyos városrészeket P+R parkolónak használnak, ezzel kiszorítják a helyi lakosokat és megkeserítik az életüket.”

Zugló tavaly novemberben írt ki közbeszerzést parkolójegy-kiadó automaták beszerzésére és üzembe helyezésére. Az Örs vezér tér környékén 30, Istvánmezőn és a Városliget mellett 174 automatát szerelhetnek fel – tájékoztatott a kerület a közleményében. A XIII. kerületben két ütemben alakítanának ki újabb fizetős zónákat – mondta el az InfoRádióban Szabó Tamás, a Kerületi Közszolgáltató Zrt. központi ügyfélszolgálatának vezetője.

„A XIII. kerület nagy része már a fizető parkolási övezet része, csak a Róbert Károly körúttól észak felé haladva, Újpest irányában fogjuk bővíteni a parkolási övezeteket. A második ütemben 2018. január 1-től tervezzük a további övezetbővítést, ez egészen a Gyöngyösi utcáig vonja a kerület közterületeit a parkoló övezetbe.”

Szabó Tamás hozzátette, számos kedvezménnyel segítik a fizetős parkolás kiépítését.

„Ilyen a gyermekszállítási parkolási kedvezmény, amely félóra ingyenes várakozást biztosít. A munkavállalói kedvezmény a kerületbe ingázó autósoknak ad egy kedvezményesen megváltható várakozási jogosultságot. Ilyennek tekinthető, hogy a kerületben nem reggel 8-kor, hanem fél 9-kor indul a parkolási idő.”

Tavaly ősztől a IX. kerületben is újabb pontokon, a József Attila lakótelep és a Vágóhíd utca környékén is óránként 175 forintot kell fizetni a parkolásért.

Az InfoRádió kereste a Fővárosi Önkormányzatot is, hogy az újabb kerületi javaslatok mikor kerülhetnek a közgyűlés elé, hiszen a zónák kialakításáról a fővárosnak kell döntenie. A Városháza honlapján azonban még az idei év első közgyűlésének megtartására sincs konkrét időpont.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×