INFORÁDIÓ 
2021. január 18. hétfő
Piroska

palkovics lászló

oktatás

közoktatás

pölöskei gáborné

klik

klebelsberg központ

Ezért távozik Pölöskei Gáborné

Infostart / InfoRádió

A válságmenedzselés volt a Klebelsberg Központ távozó elnökének a feladata, a munkát pedig sikerrel el is végezte Pölöskei Gáborné - mondta az InfoRádiónak az oktatásért felelős államtitkár.

„Tavaly márciusban az akkori Klik szervezet élére két válságmenedzsert kértünk fel, Pölöskei Gábornét és Jenei Zoltánt. A két miniszteri biztos megbízatása arra szólt, hogy részben konszolidálják a Klik akkori pénzügyi folyamatait, oldják meg azt a problémát, ami a kifizetetlen számlákkal volt kapcsolatos, és ezzel párhuzamosan pedig tegyenek arra javaslatot, hogy 2017. január elsejétől milyen formában működjön tovább ez a szervezet” - idézte fel Palkovics László.

Indoklásként elmondta: miután akkor Pölöskei Gáborné rendelkezett a háttérintézményekben a legnagyobb tudással, az ő feladata volt, hogy ezt a feladatot oldja meg, és ezt nagyon kiválóan teljesítette.

„A megbízatásuk egy évre szólt. Jenei Zoltán most visszatért a Pécsi Egyetem kancellári pozíciójába, Pölöskei Gáborné pedig hamarosan egy másik oktatással kapcsolatos feladatot fog kapni. Ez így volt tervezve – közölte az oktatásért felelős államtitkár.

„Mivel év végén a Klik megszűnt, idén januártól egy minőségében egészen más szervezet, a Klebelsberg Központ feladata, hogy a tankerületi központoknak – amik egyébként az iskolák támogatását, irányítását végzik – egyfajta felügyeleti szerveként költségvetést tervezzen, folyamatokat határozzon meg, elvégezze ezt a típusú irányítási folyamatot” - mondta Palkovics László.

„Ezért kértük fel ennek az élére Solti Pétert, aki az elmúlt két évben a minisztériumon belül intézményirányítással foglalkozott – először a felsőoktatási intézményekben, majd tavaly március óta a közművelődési intézmények irányításának is ő volt a felelős miniszteri biztosa. Most átül egy operatív elnöki pozícióba” - tudatta az oktatásért felelős államtitkár.

Palkovics László közölte: mivel az új szervezet november végén állt fel, és tavaly június óta már ezt a működést szimulálták, nagyon nagy meglepetések nem értek bennünket az átálláskor. Ez év januárjától indult el operatív módon az 58 tankerületi központ működése.

„Egy nagy feladatot már teljesítettünk: közel ötszáz önkormányzattól átvettük azokat az iskolákat, amiket tavaly december végéig az önkormányzatok működtettek. Azt hiszem, hogy ez a feladatot kiválóan oldotta meg a szervezet” - véli az államtitkár.

Palkovics László egyelőre úgy látja, hogy azokat a hiányosságokat, azokat a kérdéseket, amik esetleg a szimulált időszakban felmerültek, megoldották.

„De nyilvánvalóan folyamatosan fejlesztjük a tankerületi központok működését. Egyelőre nem látszik olyan működési probléma, amit orvosolni kell, de ha felmerül ilyen, akkor azon nyilván változtatni fogunk” - közölte Palkovics László.

Kapcsolódó hang

A válságmenedzselés volt Pölöskei Gáborné feladata
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018