eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nézőpont: pártfüggetlen támogatást élvez az államfő

Áder János újraválasztásának támogatása független a pártpreferenciáktól a Jobbik-szimpatizánsok 52, a baloldaliak 45 százaléka is támogatná ismételt megválasztását - közölte a Nézőpont Intézet szombaton.

December 13-16. között - Majtényi László esetleges jelölésének bejelentése előtt - ezer ember megkérdezésével, a Magyar Idők számára készült a közvélemény-kutatásás. Az államfő személyét ismerő magyarok 63 százaléka, a Jobbik-szimpatizánsok 52, a baloldaliak 45 százaléka, az LMP-vel szimpatizálók 61, az ismeretlen pártpreferenciájúak 53 százaléka támogatja Áder János újraválasztását - írta a Nézőpont.

A felmérés szerint a kormánypártokat a novemberi 32 százalék után decemberben a teljes felnőtt népesség 33 százaléka támogatta. A Jobbikkal 13, az MSZP-vel 9, a DK-val 4, az LMP-vel 3 százalék szimpatizál, az Együtt, a Liberálisok, valamint a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága pedig egy százalékon áll.

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a kormánypártok 45 százalékon, a Jobbik 24, az MSZP tíz, a DK hat, az Együtt egy, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt kettő, az LMP öt, az egyéb pártok pedig összességében ugyancsak öt százalékon állnak - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×