INFORÁDIÓ
2021. április 17. szombat
Rudolf

társasház

járda

csúszás

felelősség

Ki a felelős, ha elcsúszunk a jeges járdán?

Infostart / InfoRádió

Az ingatlantulajdonosoknak kötelező megoldaniuk a járdák síkosságmentesítését. Erről a társasházaknak már a tavaszi költségvetés megtervezésekor gondoskodniuk kell - mondta az InfoRádiónak Széchy Tamás, a Budapesti Társasházi Közös Képviselők Egyesületének elnöke.

A járda takarítása a mindenkori ingatlantulajdonos feladata, ebbe beletartozik a tisztántartás, a síkosságmentesítés és a hó eltakarítása is – mondta el az InfoRádiónak a Budapesti Társasházi Közös Képviselők Egyesületének elnöke.

Széchy Tamás hozzátette, hogy a társasházak esetében mindez tulajdonosként a társasház feladata. Az erre szánt keretet pedig már a tavaszi költségvetésben előre tervezni kell.

A társasházak , mint elmondta, általában kétféle megoldást szoktak választani e kötelezettségük teljesítésére. Az egyik, hogy kiadják a feladatot egy személynek, vállalkozásnak, és kikötik, mikortól, hányszor és hogyan kell takarítani a járdát, egyben biztosítanak az illető számára - lehetőleg környezetvédő - csúszásgátló és hóolvasztó anyagot. A másik megoldás, hogy a lakók egymás között felosztják a telet hetekre, és aki „szerencsés”, az „megnyeri” a hólapátolást és a síkosságmentesítést.

Széchy Tamásnak nincs tudomása olyan előírásról, ami megszabja, hogy például egy éjszakai havazás vagy ólmos eső után mikorra kell ellapátolni a havat vagy elvégezni a síkosságmentesítést.

„Ezeket a munkákat józan ésszel kell elvégezni."

"Az biztos, hogy egy baleset akkor is a tulajdonos felelőssége lesz, ha valaki reggel fél ötkor töri össze magát, és akkor is, ha éjjel háromkor. Folyamatosan biztosítani kell a biztonságos közlekedést, a csúszásmentesítést pedig előszórással is meg lehet oldani” - mondta a Budapesti Társasházi Közös Képviselők Egyesületének elnöke.

Kapcsolódó hang

170105 BEL1 1010 hóeltakarítás társasházak Széchy int SI
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018