eur:
392.26
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Négy lábbal a sólében

Energiában gazdag étel, naponta többször cserélt langyos ivóvíz és hőszigetelt kutyaház, vagy védett garázs jár a kertben tartott kutyáknak is a napokban várható kemény fagyok idején - hívta fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület elnöke Seres Zoltán.

Amikor összefüggő hótakaró van, vagy intenzív hideg, akkor a házi kedvencekre is fokozottan oda kell figyelni - mondta az InfoRádiónak Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület elnöke. Példaként említette, hogy az utcán sétáltatva el kell kerülni minden olyan helyet, amely fel van sózva, mert  a só hamar kimarja az állatok tappancsát.

"A lakásban tartott állatok utcai sétakor az intenzív hideget ugyanolyan nehezen viselik, mint az emberek. Ilyenkor nyugodtan lehet rá adni pulóvert vagy más kutyaruhadarabot" - ajánlotta Seres Zoltán.

Az udvarban tartott kutyákat tél idején fürdetni tilos, mert a szőrükön olyan faggyúréteg képződik, amely a hideget és a szelet elviselhetőbbé teszi. Nagyon fontos, hogy el tudjanak bújni a hideg szél vagy a nagy hó elől, lényeges a megfelelően hőszigetelt kutyaház, vagy ilyenkor be kell engedni a kuytákat olyan helyre, például kazánházba vagy garázsba, ahová egyébként nem járhat be. Ilyenkor energiában gazdagabb élelemmel, jobb minőségű táppal is kell etetni őket, és mivel könnyen befagyhat az itatótál, érdemes naponta többször is langyos vizet adni nekik.

"Sajnos előfordult már, hogy megfagyott egy kutya a kennelben, mert nem figyeltek oda rá, nem táplálták megfelelően, márpedig ez mindig a gazda felelőssége" - mondta az állatvédő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×