eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Jön a hó, így készül a legzöldebb narancssárga

Jön a hó, így készül a legzöldebb narancssárga

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. folyamatosan figyeli az időjárást, 116 géppel készül az intenzív havazásra, és megelőző előszórást végez a társaság - közölte Dorogi Gabriella, a FKF Zrt szóvivője.

Száztizenhat autót tud bevetni az FKF Zrt., ha szükséges, de hatvan folyamatosan készenlétben áll, sőt egy részük járja a fővárosi utcáit. A tárolókban negyvenezer tonna hintőanyag van, és nem csak só.

"Azokon a területeken, ahol az úttesthez közel vannak növények, alternatív szóróanyagot használunk, Kicsit lassabban fejti ki a hatását, de odafigyelünk a környezetre, ez számunkra nagyon fontos, mert mi szeretnénk lenni a legzöldebb narancssárga" - mondta Dorogi Gabriella.

Háromóránként kapják a meteorológiai jelzéseket, és követik a műholdfelvételeken a hófelhők érkezését, ezért előszórást tudnak szükség esetén alkalmazni, hogy már a felszórt aszfaltra érkezzen a csapadék. Ha nagyon hideg van, akkor azonban a hintőanyag sokkal lassabban tudja kifejteni a hatását.

"Ha intenzív havazás kezdődik, akkor az emberek tartsák szem előtt, hogy a 116 gép nem tűnik kevésnek, de van egy sorrend, és nem juthatunk el azonnal mindenkinek az utcájába. Először a repülőtérre vezető utat, az autópályák bevezető szakaszait, a logisztikai központok, kórházak környékét takarítjuk meg, utána jönnek a tömegközlekedési és a hegyvidéki utak, és csak utána következhetnek azok az utcák, ahol az emberek élnek" - mondta a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×