eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Itt bővítik a Bubit

Még az év első felében 12 gyűjtőállomással bővítik a közösségi kerékpárhálózatot, vagyis a Bubit a fővárosban.

2017 első felében, a nyári vizes világbajnokság helyszíneihez kapcsolódóan a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében 12 új MOL Bubi-gyűjtőállomás üzembe helyezését tervezi a Budapesti Közlekedési Központ.

A társaság az InfoRádióval azt közölte, hogy kilenc új gyűjtőállomást a XIII. kerületben, hármat pedig a Margitszigeten terveznek kialakítani. Fontosnak tartják, hogy az állomások egymáshoz kapcsolódva, hálózatot alkotva valósuljanak meg.

A legutóbb hálózatbővítést novemberben történt, ősszel a főváros budai oldalán 12 új állomást adtak át. Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója akkor az InfoRádiónak azt mondta: a főváros kiemelten fontosnak tartja a közösségi kerékpárhálózat bővítését.

A két éve folyamatosan bővülő rendszer jelenleg 112 állomással és 1300 kerékpárral üzemel. 2014 szeptembere óta 1,5 millió bérlést regisztráltak, az átlagos bérlési idő 15 perc. A legnépszerűbb a Jászai Mari téri, az Erzsébet téri, a Kálvin téri, a Fővám téri, a Szent Gellért téri állomás, de egyre többen használják a bubi kerékpárjait Óbudán is.

A BKK a további fejlesztési tervekről azt közölte, hogy várhatóan még két-három gyűjtőállomás a magántőke bevonásával idén megvalósulhat a 12 BKK által létrehozandó gyűjtőállomáson felül, a hálózat további bővítése pedig a fővárosi forrásbiztosítás függvénye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×