eur:
395.81
usd:
369.44
bux:
70647.04
2024. június 25. kedd Vilmos

Bekamerázzák a magyar rendőröket

A közúti rendőri intézkedések dokumentálására testkamerákat szerez be az ORFK; az autópálya alosztályokon alkalmaznák ezeket. A rendőrség tavaly már tesztelt egyenruhára rögzíthető testkamerákat - írja a Napi.hu.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) testkamerákat vásárol, amelyeket a tervek szerint az autópálya-alosztályokon alkalmaznak majd a rendőri intézkedések dokumentálására: "annak érdekében, hogy a felvétel megfelelő bizonyítékul szolgálhasson a rendőrrel szembeni esetleges erőszakos cselekmény, egy jogtalan intézkedés, valamint egy állampolgári panasz kivizsgálása során. Emellett olyan jogsértések is dokumentálásra kerülhetnek az eszközökkel, melyeket a rendőri intézkedés (igazoltatás) előtt vagy aközben észlel a rendőr" - írja a Napi.hu. 

A magyar rendőrség tavaly január-márciusban tesztelt egyenruhára rögzíthető testkamerát a közutakon. Az eszköz mobiltelefon méretű vevőegységből és a járőrök egyenruhájára rögzíthető apró kamerából állt. A próbaüzemen használt eszköz egy Európában piacvezető, holland cég gyártmánya volt.

A közbeszerzési kiírás szerint most 35 darab testkamerát vesznek, valamint opcionálisan még 1-7 darabot - dokkolóval együtt, az üzemeltetéshez szükséges szoftverrel, a kapcsolódó oktatással, 24 órás hibabejelentési lehetőséggel, a meghibásodott eszköz javításának idejére csereeszköz biztosításával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×