eur:
394.32
usd:
370.31
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi

A Ceglédi Gulág Emlékhely vagyonkezelője a Veritas Történetkutató Intézet lesz

Támogatja a kormány, hogy a kommunista diktatúra idején internáló- és kényszermunkatáborként, illetve hadifogolytáborként működtetett létesítmények egykori helyszínein emlékhelyeket hozzanak létre, illetve fejlesszenek, és biztosítsák a megvalósításukhoz szükséges forrásokat.

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányhatározat szerint a kormány támogatja a Recski Nemzeti Emlékpark fejlesztését, a Kistarcsai Emlékhely és Könyvtár létrehozását, valamint a Ceglédi Gulág-Gupvi Emlékhely létrehozását.

A Gupvi az egykori Szovjetunióban 1939 őszétől a hadifoglyok és külföldről internáltak táborhálózata volt.

A Recski Nemzeti Emlékpark fejlesztéséhez a beruházáshoz szükséges ingatlanok tulajdoni viszonyai rendezésének előkészítéséhez a 2017-es költsévetésből mintegy 282 millió forintot biztosít a kormány, a Ceglédi Gulág-Gupvi Emlékhely létrehozásához pedig 547 millió forintot.

A Ceglédi Gulág-Gupvi Emlékhely vagyonkezelője a Veritas Történetkutató Intézet lesz.

A Kistarcsai Emlékhely és Könyvtár létrehozásához 2017-ben és 2018-ban 497 millió forintot bocsátanak rendelkezésre.

Címlapról ajánljuk

Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Az amerikai képviselőház hosszú viták után szombaton elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai műhelyének kutató tanára szerint a szállítási képesség okozhatja a legnagyobb problémát Ukrajnának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×