eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megdöbbentő eredmények a gyerekek zajterheléséről

Megdöbbentő eredmények a gyerekek zajterheléséről

Több törvényjavaslattal is készül a következő időszakra a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szervezet alapító elnöke.

Megdöbbentő eredmények a gyerekek zajterheléséről

A Nemzeti Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke elmondta, az Igazságügyi Minisztériummal közösen dolgoznak a civil törvényen, és gondolkoznak egy KRESZ-módosításon is, amely arról szólna, hogy ha kiskorú is utazik az autóban, akkor ne lehessen dohányozni.

Edvi Péter hozzátette, otthon lehet remélni, hogy másik szobába vagy az erkélyre megy az, aki rá akar gyújtani, de egy autóban a gyerek sem tud hova menni. Az interneten találtak angliai példákat, amelyekből ki lehet indulni.

Megdöbbentő eredmények a gyerekek zajterheléséről

„Elkészült egy törvénytervezet a gyerekek halláskárosítása ellen. Készítettünk a Magyar Tudományos Akadémiával, a Műegyetemmel és a SOTE-vel egy vizsgálatot, amelyben azt mértük, milyen zajártalom éri a gyerekeket egy iskolai rendezvényen, egy koncerten, sportrendezvényen vagy a diszkóban. Megdöbbentő eredmények jöttek ki. Fotóztunk gyereket, aki befogott füllel ácsorog a hangszórónál, és a szülő, aki húsz éve jár koncertekre, már úgy is süket, vidáman ácsorog mellette.”

Az ilyen terhelésnél a munkavédelmi szabályok előírják, hogy a munkáltatónak valamilyen fülvédőről gondoskodnia kell ilyen terhelésnél. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke hozzátette, ezzel a törvényjavaslattal már el is készültek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×