INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Veszélyben az autósok! - Rendőrségi figyelmeztetés

Infostart / InfoRádió
Az egész országban tartós, sűrű köd és gyenge ónos eső miatt van érvényben - figyelmeztet a rendőrség a police.hu oldalon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat január 11-én 01 óra 05 perckor kiadott figyelmeztető előrejelzése alapján 2016. január 11-én reggel elsősorban az Alföld középső és északi részén, illetve az Északi-középhegységben az eső mellett néhol átmeneti ónos eső is előfordul kisebb mennyiségben, de legtöbb helyen fagypont felett alakul a hőmérséklet.

Többfelé fordul elő sűrű köd, de dél, délnyugat felől a látási viszonyok fokozatos javulása várható.

A rendőrség az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

A csúszós utakon a féktávolság a többszörösére nőhet és a gépjárművek kormányozhatósága jelentősen csökken. A télies útviszonyok egészen más közlekedési magatartást igényelnek a járművezetők részéről. Lehetőség szerint kerüljék a hirtelen kormánymozdulatot és az erős fékezést, valamint tartsanak a megszokottnál nagyobb követési távolságot!

Nagyobb követési távolságot tartva, lassabban haladva kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata és a rossz manőverezés esetén kialakuló hibák is könnyebben korrigálhatóak. Vigyázzanak az úttest mellett, vagy az úttest szélén haladó gyalogosokra, kerékpárosokra!

A balesetek megelőzése érdekében kérik a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a hótól, jégtől, párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen. Lehetőség szerint teletankolt, a megváltozott időjárási körülményeknek megfelelően felkészített járművel induljanak útnak! Számítsanak arra, hogy a csúszós úton romolhat a gépjárművek menetstabilitása!

A rendőrség azt kéri, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek!

A címlapról ajánljuk