INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Még lehet adatot módosítani a felvételin

InfoRádió / MTI
Már csak két napig lehet adatot módosítani, dokumentumot feltölteni a keresztféléves felvételi eljárásban - figyelmeztetett az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kiemelték: a 2016. februárban induló képzésekre jelentkezőknek ellenőrizniük kell, hogy valamennyi, a jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumot benyújtották-e. Az esetleges hiányzó dokumentumaikat csatolhatják elektronikus úton vagy postai úton is megküldhetik az Oktatási Hivatal címére legkésőbb január 6-ig.

A jelentkezéskor megadott képzések sorrendjének megváltoztatására szintén január 6-ig csak egy alkalommal van lehetőség. A sorrendmódosításkor viszont csak a korábban megadott jelentkezési helyeket lehet átrendezni, újabb képzés megjelölésére már nincs mód - tették hozzá.

A közlemény szerint a jelentkezők az E-felvételiben folyamatosan nyomon követhetik jelentkezéseik, dokumentumaik és kérvényeik feldolgozottsági állapotát. Az E-felvételi felületén lehet átrendezni a korábban megadott képzések sorrendjét is. Ugyanígy az E-felvételiből érhető majd el - a ponthatárok kihirdetését követően - a besorolási döntés, amelynek megjelenéséről e-mailben is tájékoztatást kapnak majd a jelentkezők - írták.

Az OH kitért arra: várhatóan január 20-án hirdetik ki a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait, amelyek először a www.felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. Minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, ahol a pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

A címlapról ajánljuk