eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Október végéig lehet pályázni a rehabilitációs foglalkoztatási támogatásra

Október 30-áig pályázhatnak a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek a jövő évi 34,3 milliárd forintos rehabilitációs foglalkoztatási támogatásra - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Czibere Károly közölte, az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán olyan cégek indulhatnak, amelyek már rendelkeznek akkreditációs tanúsítvánnyal. Ezt a dokumentumot azok a vállalatok kaphatják meg, amelyek gépbeszerzéssel, a megfelelő munkakörülmények kialakításával, akadálymentesítéssel felkészültek a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására. Jelenleg 325 ilyen cég van - tette hozzá az államtitkár.

Ezekre az egyszeri kiadásokra idén már szintén volt pályázat, de a mostani kizárólag a bérköltségeket fedezi, a jövő évre 1 millió 120 ezer forint értékben dolgozónként - ismertette Czibere Károly.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×