INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Novák: nincs panasz a megújult közétkeztetésre

Infostart / InfoRádió
A közétkeztetésben egy hónappal ezelőtt bevezetett változtatások óta az Emberi Erőforrások Minisztériumához nem érkezett negatív visszajelzés - mondta az InfoRádiónak Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár.

"Az a fontos, hogy értsék a gyerekek, miért vezettük be ezt a közétkeztetési rendeletet, tudják, hogy ez alapvetően róluk, az ő egészségükről szól. Megértsék, hogy azt szeretnénk: ha ők felnőnek, egészségesebbek legyenek" - mondta el az InfoRádiónak Novák Katalin.

"Érdekes, ha a gyerekeket megkérdezzük, hogy szerintük mi az egészséges élet, rögtön azt mondják, hogy ehhez az egészséges ételek tartoznak. Õk maguk sorolják fel azt, hogy nem kell túlsózni az ételeket, vagy nem jó, ha túl zsíros étkeket fogyasztunk, sem az, ha cukrozott üdítőket iszunk. Ha pedig megkérdezzük tőlük, hogy szeretik-e az ivóvizet, akkor szinte kivétel nélkül igennel válaszolnak" - jelezte az államtitkár.

Beszámolt arról, hogy az elmúlt egy hónapban az iskolákban és a szociális és egészségügyi ellátórendszerben átálltak az új rendszerre és az új közétkeztetési rendelet előírásai szerint főznek a konyhákon, betartva a szabályokat.

"Én csak sajtóértesülésekből láttam, hogy néhol jelzik: valahol vannak ezzel kapcsolatban kifogások, de hozzánk egyáltalán nem éreztek negatív visszajelzések. Akiket én személyesen megkérdeztem, hogy náluk milyen a tapasztalat, sehol nem hallottam azt, hogy kedvezőtlen lenne" - mondta Novák Katalin. 

Hanganyag: Boros Péter

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk