eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bajnai: Az ország bajait nagyrészt a rossz kormányzás okozza

Bajnai Gordon volt miniszterelnök szerint 2014-ben gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, amely stabilitást és növekedést hoz, de ehhez helyre kell állítani a bizalmat.

Bajnai Gordon szerint a jelenlegi rossz kormányzás súlyosan sérti a nemzeti érdeket, az ország érdekérvényesítő képességét. A Haza és Haladás Egyesület elnöke az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) keddi üzleti fórumán ezért arra kérte Orbán Viktor kormányfőt, hogy brüsszeli és moszkvai útján "mentse a menthetőt".

A volt miniszterelnök, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója azt mondta: az ország bajait mára nagyrészt nem a válság, hanem a rossz kormányzás okozza.

Bajnai Gordon arra kérte a kormányfőt, fejezze be a szabadságharcot az Európai Unióval, és szerdán Brüsszelben próbálja elérni, hogy az ország ne essen el kétezermilliárd forint felzárkóztatási támogatástól. Csütörtöki moszkvai útján pedig "ne ígérje oda egy kartellnek versenyeztetés, társadalmi vita és mérlegelés nélkül" a paksi atomerőmű bővítését - szólította fel Orbán Viktort.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×