INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Réthelyi: Lépcsőzetesen kellett volna szűkíteni a felsőoktatási férőhelyek számát - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Népszabadságnak Réthelyi Miklós nyilatkozott, a Magyar Nemzet pedig arról ír, hogy az NFÜ intézkedéscsomagot dolgoz ki.
Népszabadság - Réthelyi Miklós: lépcsőzetesen kellett volna szűkíteni a felsőoktatási férőhelyek számát

A felsőoktatási férőhelyek számát nem egyszerre, hanem lépcsőzetesen kellett volna szűkíteni - nyilatkozta a Népszabadságnak adott interjújában Réthelyi Miklós, aki két év után távozik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium éléről. A helyek szétosztásában is más javaslattal álltak elő annak idején, de - mint fogalmazott - ez a kormányon belül átíródott.

Magyar Nemzet: Indul a hajsza a milliárdok után


Új kormányzati intézkedéscsomag segítségével szeretné elérni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, hogy a jövő év végén lejáró hétéves uniós felzárkóztatási terv alapján hazánknak járó pénzek 95 százalékát minél hamarabb lehívhassuk. A cél évi 1400 milliárd forint kifizetése, amelyre 2015 végéig kell sort keríteni, különben a le nem hívott támogatásnak végleg búcsút mondhatunk.

Index: Csillagászati telefonszámlát generált a csaló

Több mint százmilliós kárt okozott az a csaló, aki egy telefonokra szerelt eszközzel horriblis összegű számlákat tudott generálni. A csalót az egyik áldozat lakásban elfogták.

Napi Gazdaság: Elektronizálják a szociális ellátásokat

A szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásokat nyújtó intézmények július 1-jétől - a szociális szolgáltatások hosszú távú átalakítása jegyében - kötelesek az ellátottak taj-száma alapján a központi elektronikus rendszerben regisztrálni ügyfeleiket. A rendszer adatai alapján ellenőrizhetővé válik az állami normatíva felhasználása.

Portfolio.hu: Jól indul a jelentési szezon

Bár nálunk még egyelőre odébb van a gyorsjelentési szezon vége, a négy blue chip közül már valamennyi közzétette az idei első negyedévre vonatkozó eredményeit. A Magyar Telekom kivételével a nagyok mindegyike felül tudta teljesíteni nettó soron az elemzői várakozásokat, a legnagyobb mértékben a MOL és a Richter verte meg az elemzőket.

Pénzcentrum.hu: A lakásvásárlás buktatói

Az ingatlanpiacot jelenleg a nyomott árak jellemzik, és se szeri, se száma az eladó lakásoknak, ám korántsem olyan könnyű a vásárlási procedúra, mint amilyennek azt az egyszeri fogyasztó gondolná. Az áron túl ugyanis számos tényezőt kell még figyelembe venni mielőtt valaki aláírná az adásvételi szerződést. Ilyen tényezők például az elhelyezkedés, a méret, az ingatlan belső kialakítása, tájolása, a jó környék, a szomszédok, vagy éppen a közlekedés is. Nagy segítségünkre lehetnek a választásban a különböző újságcikkek, illetve elemzések, s az ingatlanpiacra szakosodott portálok is. Ezek tudatos használatával ugyanis objektív szempontok alapján hasonlíthatjuk össze kiszemelt ingatlanunkat, s annak környezetét. Ingyenesen elérhető ilyen alkalmazás például az FHB Ingatlan Zrt. Otthontérképe is, melyből a kínálati és a valós értékesítési árakon és a városrészekre, lakástípusokra jellemző árkorrekciós tényezőkön túl többek között megtudhatjuk azt is, hogy egy adott környéken mennyire elterjedt a bűnözés, vagy mennyi zöldterület található a kiszemelt városrészben.

Hanganyag: Windisch Judit
A címlapról ajánljuk