eur:
394.06
usd:
368.76
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

"Magyarországon nincs politikai baloldal" - lapszemle

A Népszabadság Csaba László közgazdász professzorral, a Magyar Nemzet pedig Gazsó Ferenccel, az MSZP megszüntetett, társadalompolitikai tagozatának egykori tiszteletbeli elnökével közöl interjút.

A Népszabadság Csaba Lászlóval közöl interjút. A közgazdász professzor szerint olyan középtávú átalakításra lenne szükség, amely növeli a gazdaság teljesítményét. Az egyetemi tanár beszélt a 11 közgazdász nemrég lezajlott találkozójáról a kormányfővel. Mint elmondta, egyetértés volt abban, hogy 2012-re tartós megoldásokat kell kimunkálni. Ennek részeként szükség van az IMF és az EU szakértelmére is, nemcsak a pénzére.

A lap egy másik cikkében arról számol be a Tárki felmérésére hivatkozva, hogy kétharmados többségben vannak azok, akik nem fogadnák el, hogy gyermekük roma gyerekkel barátkozzon. A nemzetközi radikalizmusindexen a vizsgált 33, többségében uniós ország között Magyarország az ötödik helyen áll.

A Magyar Nemzetnek Gazsó Ferenc, az MSZP megszüntetett, társadalompolitikai tagozatának egykori tiszteletbeli elnöke adott interjút. A professzor szerint Magyarországon nincs politikai baloldal, az MSZP csak jelszavakban baloldali, ám minden eszmét semmibe vesz. Úgy véli: a magyar kormány kegyelmi állapotban van, miután a neoliberális szisztéma a globális színtéren is megbukott, elviekben mozgástér nyílhat az ország számára.

A lap egy másik cikkében azt írja, hogy Miskolcon és Egerben tájékozódott a közelmúltban Kanada budapesti nagykövete a romák életkörülményeiről, amelynek hátterében az áll, hogy az észak-amerikai ország a jövő júniustól szigorítja a bevándorlási szabályokat. A lap információja szerint Kanada menedékkérői között kétszer annyian vannak Miskolcról, mint a világ más településéről érkezők.

Az Index.hu cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy Pécs és Zugló jövő évi költségvetési koncepciója hihetetlen hasonlóságokat mutat: oldalakon át lényegében teljesen egyforma. Egyező mondatok, szó szerint egyforma bekezdések, és ugyanolyan központozási hibák fedezhetőek fel bennük.

A Portfolio.hu a KSH felmérésére hivatkozva arról ír, hogy 2010-ben 295 ezer ember tartozott az úgynevezett egyéb inaktív munkaerőpiaci kategóriába, azaz társadalmilag elfogadott indok nélkül hiányzott a dolgozó vagy munkát kereső népességből, semmiféle kimutatható jövedelemforrással nem rendelkezett, és nappali tagozatos tanulmányokat sem folytatott.

A Pénzcentrum.hu szerint tízezrek spórolhatóak meg, amennyiben valaki külföldről rendeli meg a karácsonyi ajándékokat. Azonos termékek árai között akár több mint 100 százalékos eltérés is lehet a különböző országokban. Az, hogy netes vásárlásnál mire kell figyelni, az kiderül a portál összeállításából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×