eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megkezdte mai munkáját az Országgyűlés

Az Országgyűlés ülése az LMP frakcióvezetőjének napirend előtti felszólalásával kezdődik. Schiffer András az alkotmányosság felszámolásáról beszél.

A kormánypártok véleményét a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának irányítójától, Lázár Jánostól halljuk. A Jobbik frakcióvezetője, Vona Gábor azt a címet adta a mondandójának, hogy "közbizonytalanság", tehát ő valószínűleg nem az új alkotmányról szónokol, hanem a gyöngyöspatai konfliktus parazsát tartja izzásban. Napirend után a fideszes Babák Mihálytól hallunk az új alaptörvényről.

A jobbikos Németh Zsolt a "modern feudalizmusról", frakciótársa, Ferenczi Gábor pedig a "Kárpát-medencei őskori műveltségekről" osztja meg gondolatait a Tisztelt Házzal és a nemzet rá figyelő részével.

Ez a nap más, mint a többi: a szokásos menetrendet felborítva a kérdéseket az azonnali kérdések és az interpellációk követik, de a téma továbbra sem az alkotmány lesz. Magyarország alaptörvényének elfogadását záróvita előzi meg, mert Lázár János fideszes frakcióvezető 16 módosító indítványt nyújtott be.

Az új alkotmány elfogadásához a képviselők kétharmadára van szükség, a Fidesznek és a KDNP-nek kényelmes többsége van. Az MSZP és az LMP nem vesz rész a szavazáson, a Jobbik frakciójának tagjai pedig nemmel voksolnak majd Magyarország alaptörvényére. Az InfoRádió folyamatosan, élőben tudósít az alkotmányozó törvényhozás munkájáról.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×