INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Ezt javasolja a rendőrség az autósoknak

InfoRádió / MTI
Az erős, viharos szél miatt fokozott óvatosságra hívja fel az autósok figyelmét az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A határátkelők közül Ártándnál és Záhonynál várható torlódás a hétvégén.

Az ORFK szombat reggeli közleménye szerint a közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 170 közúti közlekedési balesetnél intézkedett a rendőrség. Ezek közül halálos áldozatot egy sem követelt, 15 azonban súlyos, 47 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 108 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a határátkelőhelyek közül Ártándnál a teherforgalomban várható 30-60 perces torlódás a hétvégi kamionstop miatt vasárnap a be- és kilépő irányban.

Ismét számítani kell forgalomtorlódásra a hétvégén a záhonyi határon is. A személyforgalomban be- és kilépő irányban 60-120 perces várakozás kialakulásával számolnak, a teherforgalomban pedig a hétvégi kamionstopot megelőző és az azt követő időszakban kilépő irányban 4-5 órás várakozásra készülnek, amelynek mértéke azonban nagyban függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől. A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 7 és 19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet, valamint a 8 és 16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség.

A címlapról ajánljuk