eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hamarosan ingyenes lesz az MTI híreinek egy része

Hamarosan ingyenes lesz a Magyar Távirati Iroda híreinek egy része - közölte Rákosy Zsófia kommunikációs vezető pénteki közleményében. Az ingyenes hírszolgáltatás bevezetéséről szóló döntés értelmében az MTI saját forrású híreinek egy része nemcsak a magánemberek, hanem a hírt továbbközlők, a nyomtatott, elektronikus vagy on-line médiumok számára is szabad felhasználásúvá válik.

A közmédiarendszer átalakításának részeként a jövőben az ingyenes tartalmak közé tartoznak majd például az MTI saját forrású hírei és grafikái, valamint a napi sajtófotó-kiadás jelentős része. Ugyanakkor továbbra is lesznek úgynevezett fizetős tartalmak, így a más hírügynökségektől átvett hírek, a napi esemény-előrejelzések, az audiohírek, illetve az archív fotók szolgáltatása.

A közlemény szerint jelenleg a technikai és szervezeti előkészítés folyik. A dokumentum emlékeztet arra, hogy az előzetes tervek szerint az "ingyenesség" már április elején indult volna. Az alapos felkészülés viszont több időt vesz igénybe a tervezettnél. "Az ingyenesség bevezetése a közeljövőben várható, pontos időpontjáról és tartalmáról a nagyközönséget és partnereinket részletesen tájékoztatni fogjuk" - áll a közleményben.

Rákosy Zsófia a közmédiarendszer átalakításának eddigi eredményei közül kiemeli, hogy az elmúlt hetekben létrejött az MTI Hírcentrum, amely a közszolgálati televízió- és a rádiócsatornák számára készít hírműsorokat, megszüntetve ezáltal "a korábbi pazarló párhuzamosságokat".

A Magyar Televízió, a Duna Televízió, a Magyar Rádió csatornái és a közszolgálati hírügynökség számára az MTI Hírcentrum munkatársai az elmúlt hetekben már olyan külföldi helyszínekről is tudósítottak, mint Japán és Líbia - olvasható a közleményben.

A közmédiarendszer átalakításának részeként megalakult az MTI Új Média Igazgatósága, amelynek feladata egyebek mellett egy versenyképes közszolgálati portál létrehozása. Ez lesz - a már jelenleg is működő - hirado.hu, így a híroldal hamarosan megújult arculattal és tartalommal várja látogatóit.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×