eur:
388.93
usd:
360.83
bux:
68624.54
2024. május 7. kedd Gizella

Mesterházyt nem zavarja Gyurcsány

Az MSZP tömegdemonstrációt tart, hogy megmutassa, hogyan akarja a Fidesz átformálni a világot - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mesterházy Attila. A pártelnök beszélt arról is, hogy nem zavarja Gyurcsány Ferenc platformja, amíg a volt miniszterelnök a párt megújításán, és nem az egység megbontásán dolgozik.

Tömegdemonstrációt tart a kormány eddigi tevékenysége ellen november 27-én az MSZP. A párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában közölte: a rendezvény egyben évértékelő is lesz, amelyet a következő években is megtartanak majd, hogy megmutassák, hogyan akarja a Fidesz átformálni a világot.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: nem utcai megmozdulást terveznek, a rendezvényt egy több ezer ember befogadására alkalmas helyszínen tartják majd.

A rendezvénnyel meg akarják mutatni, hogy sok olyan ember van, aki ki mer állni a saját igaza érdekében - hangsúlyozta a pártelnök, aki szerint ez azért is fontos, mert a Fidesz részben a megfélemlítésre alapozza saját hatalmát.

A szocialista politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a tervezett alkotmánymódosítás miatt civilek, értelmiségiek és szakszervezetek is megmozdultak. Az Alkotmánybíróság hatáskörét érintő fideszes javaslat miatt korábban az LMP november 3-ra, míg a Magyar Demokratikus Charta november 2-ára hirdetett tiltakozó megmozdulást. A Fidesz javaslata alapján az Alkotmánybíróság a jövőben nem dönthetne olyan kérdésekben, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, így például a magánnyugdíj-pénztárakról sem.

Mesterházy Attila a Gyurcsány Ferenc által létrehozott Demokratikus Koalíció platformjáról azt mondta: nem baj, ha egy párttag aktivizálja magát, és olyan tevékenységet fejt ki, ami az MSZP újjászervezését, talpra állítását segíti. Addig jó valamennyi kezdeményezés, amíg nem bontja a párt egységét, hanem az egységes arculatért dolgozik, és elősegíti, hogy bizonyítsák a választóknak, a szocialisták tanultak a múlt hibáiból, és az MSZP alkalmas a bizalomra - fejtette ki.

A pártelnök elismerte, hogy ennek eléréséhez még hosszú út vezet, és radikális változtatásra van szükség az MSZP-n belül. A párt elnöksége vitairatot adott ki, ami a következő évek feladatait tartalmazza. Ehhez várják az észrevételeket, és ezeket összegezve majd akcióterv állítanak össze, ami kijelöli az utat - tette hozzá.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 14:49
×
×
×
×