eur:
390.02
usd:
358.26
bux:
69458.84
2024. június 3. hétfő Klotild

Lázár János: Az önkormányzati választás nem a parlamenti választás kistestvére

Az önkormányzati választás nem a parlamenti képviselői választás kistestvére, az emberek számára talán a legfontosabb dolog, hiszen a településükről, saját sorsukról dönthetnek - mondta Lázár János, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője, a nyár eleji árvíz által leginkább sújtott Felsőzsolcán tartott pénteki esti sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott: sok embertől hallotta, hogy a parlamenti választásnál fontosabb a helyhatósági, mert itt és ezen lehet befolyásolni azt, hogy milyen legyen az óvoda, az iskola, a közbiztonság, az infrastruktúra, hogyan építsék újjá a közösséget, vagy a települést.

Ez utóbbi kapcsán külön szólt Felsőzsolcáról, amelynek egy részét rommá döntötte a nyár eleji árvíz, és amelyet újjá kell építeni. Lázár János arra buzdította a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város lakóit, hogy menjenek el szavazni, döntsék el, hogy a lelki és fizikai újjáépítést kire bízzák - a frakcióvezető ekkor a mellett ülő Fidesz-KDNP felsőzsolcai polgármesterjelöltjére, Orosz Csabára nézett, majd azt mondta: olyan közösségben kell véleményt nyilvánítani, ahol a lelki és fizikai újjáépítésre egyaránt lehetőség adódik újjáépítésre. Az a tragédia, amely az elmúlt időszakban Felsőzsolcát sújtotta, ilyen lehetőséget is hordoz magában - tette hozzá.

Lázár János emlékeztetett a kormányzat támogatására, amelynek köszönhetően - reményei szerint - október 31-ig fedélhez juthatnak az otthonukat az árvízben elvesztett emberek.

Mint mondta: az ország számára Felsőzsolca a magánvilág, a vállalkozók, az állam és az önkormányzatok, a karitatív szervezetek összefogásának nagyon jó példája.

A politikus szólt a bűnözésről is, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megye több települését különösen érzékenyen érinti. Úgy fogalmazott: arra törekednek, hogy az országban rend legyen, ezért is fogadták el a "három csapás" törvényt. Jelenleg több, mint 2200 olyan emberre vár ítélet, akiket érint a szigorítás.

Kialakult egy olyan életmód, amelyre az jellemző, hogy a szociális segélyre alapozott életformához párosul egy rendszeres bűncselekmény-sorozat - mondta. Ez tarthatatlan - szögezte le, megjegyezve: nem létezik olyan, hogy megélhetési bűnözés, az új kormány és az új parlament felállása óta nincs erre tolerancia.

Ebben az országban, annak, aki a közösség támogatására számít, együtt kell működnie a közösséggel - mondta. Egy olyan rendszer felépítésén dolgoznak a parlamentben is, amely minden szociális támogatást a munka elvégzésének feltételéül szab - tette hozzá.

Összegezve azt mondta Lázár János: közbiztonság, rendteremtés, oktatási integráció, közösségi felelősségvállalás és az együttműködés az, amelyekre alapozva "mi megpróbálunk egy közösséget újjászervezni".

Címlapról ajánljuk

Történelmi áradás Németországban, és még messze nincs vége

A több napja tartó heves esőzések katasztrofális helyzetet idéztek elő Dél-Németországban. Ezreket kellett evakuálni, miközben több mint tízezren vesznek részt a mentési munkálatokban. Meteorológusok szerint egyelőre kevés a remény arra, hogy a legközelebbi jövőben javulhat az időjárási helyzet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 19:00
Grundtner András
a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje
Egyhavi mélypontról rántották vissza a forintot

Egyhavi mélypontról rántották vissza a forintot

Nagy változáson van túl a forint, hiszen múlt kedden még négyhavi csúcson járt az euróval szemben 382,7-nél, ma pedig már egyhavi mélypontra ütötték 392 közelében, a régiós devizák kis gyengülése mellett. A héten több fontos gazdasági adat érkezik, amelyek a forintra is hathatnak, és ezek közül az egyik már meg is jött: váratlanul gyenge lett az amerikai feldolgozóipari ISM-index, amely megviselte a dollárt, és így a kora esti órákban hirtelen erőre kapott a forint is. Visszatér a 400-as euró? Következő befektetői klubunkon a forint kilátásai kerülnek terítékre. Információ és jelentkezés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×