eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Új vezető az OEP élén

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 20-ai hatállyal Sélleiné Márki Máriát, a Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet főigazgatóját nevezte ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójává. Ezzel egyidejűleg Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium minisztere Rendek Vilma megbízott főigazgató megbízását visszavonta - közölte a tárca.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleménye szerint Sélleiné Márki Mária Klára alapvégzettsége szerint okleveles közgazdász, de mérlegképes könyvelői képesítéssel és gazdasági ellenőrző szakon szerzett okleveles szakközgazdászi, valamint egészségügyi szakmenedzseri diplomával is rendelkezik.

1994-ben elvégezte az Oxfordi Menedzserképzőt, 2001-ben pedig a SE Menedzserképzőjén az Egészségügyi Kontrolling Akadémiát. 2000-ben Lead Auditor ISO 9000 képesítést szerzett, 2001-ben EFQM Önértékelés szervezési módszertani képzésen vett részt, valamint Kórházi ellátási standardok auditálása témában auditor képesítést szerzett.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×