eur:
388.46
usd:
360.76
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Rálőttek egy rendőrre egy airsoft pisztollyal Pécsett

Rálőttek egy rendőrre vasárnap egy műanyag gömblövedékeket kilövő úgynevezett airsoft pisztollyal Pécsett. Az ügyben eljáró Baranya Megyei Főügyészségnél hétfőn későbbre ígértek az MTI-nek tájékoztatást az esetről.

A zsaruk.hu információi a járőr éppen egy haditechnikai bemutató miatt irányította a forgalmat Pécsett, amikor az egyik elhaladó autóból leadták rá a lövést. A tettesek úgynevezett airsoft pisztolyt használtak, amely ránézésre megszólalásig hasonlít a valódi fegyverekhez, s 6-8 milliméter átmérőjű műanyag gömböket lő ki. A tettest Pécstől 15 kilométerre, Mánfán fogták el. A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőr megsérült-e.

Barabás Béla, az első pécsi haditechnikai bemutató, a Hatejamo sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta: megdöbbenéssel értesültek az esetről. "Sajnáljuk, hogy éppen a mi rendezvényünk közelében történt. Az esemény szervezői minden biztonsági intézkedést megtettek, de arra nincs ráhatásuk, hogy a bemutató kapuin kívül mi történik" - tette hozzá.

Az airsoft szó egy - 6 vagy 8 milliméter átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló - gömblövedéket kilövő, "alacsony" energiájú légfegyverekkel játszott hobbisport gyűjtőneve. Fő irányzata egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×