eur:
389.5
usd:
362.42
bux:
68645.19
2024. május 8. szerda Mihály

Megölték a triatlon-vb egyik résztvevőjét - hírösszefoglaló

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka. További nemzetpolitikai kérdésekben várhatók a többi között kereszténydemokrata javaslatok a parlament őszi ülésszakán. Hétfőtől kaphatják meg a választók adatait az októberi önkormányzati választáson induló jelöltek és jelölőszervezetek. A budapesti triatlon világbajnokság döntőjének amatőr résztvevője volt az a férfi, akit hajnalban a fővárosban többször megszúrtak. Hírösszefoglaló.

Hétfőn kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka; a parlament a kétnapos ülés után szünetet tart, és legközelebb az október 3-ai önkormányzati választás másnapján ül össze. Korábban Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: az őszi ülésszakra a kormány egy 42 javaslatból álló törvényalkotási programmal készül; a jövő évi költségvetést december 23-án fogadhatja el a parlament.

További nemzetpolitikai kérdésekben várhatók a többi között kereszténydemokrata javaslatok a parlament holnap kezdődő őszi ülésszakán - közölte a KDNP frakcióvezetője. Harrach Péter példaként említette a határon túli magyarság támogatásának egységesítését, a gyes és a gyed újraszabályozását, illetve a családi adózás bevezetését. Megerősítette, hogy az egyházi iskolák még az idén egymilliárd forintos kárpótlásra számíthatnak, és szeretnék, ha a jövő évi költségvetés egyik kiemelt területe a családtámogatás lenne.

Holnaptól kaphatják meg a választók adatait az októberi önkormányzati választáson induló jelöltek és jelölőszervezetek. Az információkért fizetni kell. Jóri András adatvédelmi biztos már az országgyűlési választás előtt szorgalmazta: a jogalkotó tegye lehetővé, hogy a választók megtilthassák adataik kampánycélú kiadását.

Nem érkezett jogorvoslati kérelem az Országos Választási Bizottsághoz a délután négy órai határidőig a megyei területi listás szavazólapokkal összefüggésben, így valamennyi lista jogerőre emelkedett és rövidesen megkezdődhet a lapok nyomtatása is. A szavazólapokon a megyékben induló jelölőszervezetekre voksolhatnak majd a választópolgárok.

Két órás figyelmeztető sztrájkot tartanak holnap a Malév pilótái - közölte a Hunalpa Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete. Az érdekvédelmi szervezet azzal indokolja a sztrájkot, hogy nem voltak eredményesek a kollektív szerződésről folytatott a tárgyalások a munkáltatóval. Hegedűs Ádám, a Malév kommunikációs vezetője elmondta: a jövedelemrendszer átalakításában nem tudnak egyezségre jutni a felek. A sztrájkkal egy időben demonstrációt tartanak a pilóták a Ferihegyi repülőtér 1-es terminálja előtt. A megmozdulások miatt csak kisebb késések várhatóak a Ferihegyről induló Malév járatoknál.

Megkezdte az egyeztetést a MÁV-val és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal a működési költségek csökkentéséről a Rail Cargo Hungaria. A vasúti teherszállítással foglalkozó cég közleményében úgy fogalmazott: bízik a helyzet megnyugtató megoldásában, miután a társaság tulajdonosa, az Osztrák Szövetségi Vasút vezérigazgatója pénteken azt közölte: jelentős létszámcsökkentést terveznek a magyar leányvállalatnál.

Lovas Rezső 63 éves akadémikust választotta elnökévé a Professzorok Batthyány Köre. Azért volt szükség új vezetőre, mert Dux László eddigi elnök - helyettes államtitkári kinevezése miatt - felfüggesztette tagságát a Körben.

Jelentős gondot okozott az éjjeli özönvízszerű esőzés a Békés megyei Kondoroson. A település polgármestere, Dankó Béla elmondta:a mélyebben fekvő településrészeken a vízelvezető csatornák nem bírták elvezetni a vizet, ami három házat és ötven kertet öntött el. Senkit nem kellett kiköltöztetni.

A budapesti triatlon világbajnokság döntőjének amatőr résztvevője volt az a férfi, akit hajnalban a fővárosban többször megszúrtak. A sportoló később belehalt sérüléseibe. A távirati iroda úgy tudja, hogy az áldozat ecuadori állampolgár. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: a férfit a VI. kerületi Nagymező utcában szúrták le.

Görögországban adókedvezményeket ígért a vállalkozásoknak a miniszterelnök. Jeórjiosz Papandreu egy nemzetközi vásár megnyitóján Thesszalonikiben úgy fogalmazott: ezzel a gazdasági növekedés ütemét szeretné felgyorsítani. Közben Thesszalonikiben tárgyalt a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának parlamenti államtitkára. Halász János elmondta: Magyarország visszaad Athénnak 28, a Szépművészeti Múzeumban őrzött ógörög műtárgyat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×