eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Így mulatnak a szüretelők a Káli-medencében

Felvonulás, bor és mustkóstoló, valamint bál is lesz az idei szüreti fesztiválon a Káli-medencében. A programokat Szentbékkálla és Mindszentkálla együtt szervezi - mondta el az InfoRádiónak Sárvári Attila, a házigazda Szentbékkálla község polgármestere.

Mindszentkálláról indul a felvonulás szeptember 18-án délután kettő órakor, és onnan érkezk a menet meg a rendezvények idei házigazdájaként szereplő Szentbékkálára. Útközben egy-egy helyszínen megállva különböző programokat láthatnak a résztvevők - tájékoztatott Sárvári Attila.

Szentbékkála polgármestere elmondta: többek között a helyi kötődésű Káli Tűzrózsák táncegyüttes szórakoztatja a közönséget cigánytáncokkal, valamint a szintén a környéken verbuválódott Nyirettyű Népzenei Együttes is muzsikál. Azután a révfülöpi általános iskola Pom-Pom csoportja táncol az egybegyűlteknek.

A menet Szentbékkálán a Főtéren, majd a Kultúrházban végződik, ahol vacsorával várják a népet, amely végül hajnalig mulathat a szüreti bálon - sorolta Sárvári Attila, aki azt is elárulta, hogy a menü a tavalyihoz hasonlóan őrpörkölt lehet, de ha a vadászok szerencsével járnak, akkor egy jó vaddisznópörköltre is lehet esélye az éhes szájaknak.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×