eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Meddig kell még szenvedniük az Andor utcán közlekedőknek?

Október végéig nem várható javulás Újbuda közlekedésében, mivel csak ekkor lesz kész az M1/M7 autópálya bevezetőszakaszát, valamint a Lágymányosi-hidat összekötő Andor utca felújítása - mondta az InfoRádiónak a XI. kerületi alpolgármester. Lakos Imre hozzátette: a helyzetet nehezíti, hogy a másik összekötő szakaszon, az Etele úton is munkálatok zajlanak.

Le kell szögezni, hogy mindkettő a Fővárosi Önkormányzat beruházása, és amikor az Andor utca felújítása elkezdődött, már akkor bejelentették, hogy a munkákat csak október végére fejezik be - közölte Újbuda alpolgármestere.

Lakos Imre hozzáfűzte: ezt az időszakot túl kell élni, el kell viselni, mert jóllehet, rengeteg gondot okoz az építkezés, de ha befejeződik, annál nagyobb örömet szerez majd.

Az Etele úti munkák szintén határidőre készülnek el, miközben a kelenföldi városközponthoz kapcsolódó metróberuházás is zajlik. A jó hír, hogy őszre visszaparkosítják a korábbi felvonulási területet - mondta el az alpolgármester.

Az ütemezés miatt sok bírálat érte a fővárost, mivel a nyári időszakban épp ezen a szakaszon folyt a legnagyobb bejövő forgalom az M1/M7-es autópálya bevezető szakasza felől.

Lakos Imre erről emlékeztetett: a szóban forgó útszakaszok, de főleg az Andor utca sorsa igen nehézkesen dőlt el, és végül már mindenki örült, hogy egyáltalán sikerült szerződést kötni.

A politikus szerint az M3-as bevezető szakasza mellett ez a legforgalmasabb bevezető útvonala a fővárosnak. Ha ezt a helyzetet nem tudják kezelni, akkor a nehézségek csak halmozódnak - tette hozzá.

Lakos Imre úgy vélekedett: mielőbb meg kell épülnie a budaörsi virágpiacig járó metrónak, valamint a Csepelt Albertfalvával összekötő hídnak, mert amíg ezek nem készülnek el, borzasztó nehéz lesz Dél-Budán közlekedni.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×