eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Lázár János: nem lesz változás a parlament őszi ülésrendjében

Az őszi ülésszakban semmiféle változás nem lesz a parlamenti munkában, a házbizottság szerdai ülésén már nyilvánvalóvá vált, hogy a költségvetés vitája határozza meg az ülésszak rendjét - közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Kövér László házelnök által a Fidesz-KDNP képviselőcsoportnak adott tájékoztatása alapján pénteken.

Lázár János a kétnapos tapolcai frakciószövetségi ülés zárónapján elhangzottakról az MTI érdeklődésére a párt nagykanizsai kampánynyitóját megelőző sajtóbeszélgetésen elmondta: ha a parlamenti munka menetében "bármiféle változásra sor kerül, az csak jövő tavasszal képzelhető el". Természetesen úgy, hogy az ellenzék minden lehetőséget megkapjon jogainak érvényesítésére - tette hozzá.

"Úgy gondoljuk, hogy húsz év után igenis van lehetőség arra, hogy racionálisan, és a hatékony munkát jobban szolgáló parlamenti működés legyen Magyarországon". A Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja igyekszik "minden frakciót megnyerni annak érdekében, hogy közösen változtassuk meg ezeket a szabályokat" - jelentette ki a fideszes politikus.

Úgy fogalmazott, minderre azért van szükség, hogy "jobb, tekintélyesebb, jobban működő, hatékonyabb, a munkára koncentrálóbb legyen" az Országgyűlés tevékenysége. "Természetszerűleg az ellenzéki jogokat garantálni fogjuk minden egyes alkalommal" - fűzte hozzá.

Lázár János beszámolt arról is, hogy frakcióvezetőként a Fidesz képviselőcsoportjától nagyobb munkafegyelmet vár, "tekintettel arra, hogy a parlamenti jelenlét mennyisége és minősége korrekcióra szorul". A frakcióvezető ezért szigorúbb szabályokat fog érvényesíteni a parlamenti távolmaradás szankcionálására is.

Kifejtette, hogy a kormánypárti képviselőknek a parlamenti munka "méltósága és minősége tekintetében komoly felelősségük van". Az emberek bizalma nagyon nagy volt tavasszal a Fidesz-KDNP jelöltjei iránt, ezzel pedig nem lehet visszaélni és nem szabad engedni, hogy "a parlament tekintélye esetleg elillanjon".

A tapolcai frakciószövetségi ülésről elmondta azt is: Kósa Lajos alelnök részletes tájékoztatást adott a választási kampány állásáról. A jelöltállítások egyik eredménye, hogy frakciószövetség közel 1.200 településen állított közös polgármesterjelöltet, a szocialista pártot pedig megelőzte a Jobbik.

Közel hétezer képviselőjelöltje van a Fidesz-KDNP szövetségnek, "ez messze meghaladja bármelyik politikai erőét", s látható, mondta, hogy mindenki másnak gondot okozott, hogy jelölteket tudjon állítani. "Ez számunkra óriási felelősséget is jelent", mert azoknak a képviseletére is gondolni kell, akik nem a Fideszre adják a voksukat, vagy el sem mennek szavazni.

Lázár János beszélt arról is, hogy úgy ítélték meg, az országban "nincs igazán választási hangulat". Azt szeretnénk azonban elérni, hogy minél többen "éljenek a véleménynyilvánítás lehetőségével", mert ezzel közvetlenül ők dönthetik el, hogy mi legyen a sorsa, a jövője a helyi közösségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×