eur:
388.7
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kósa Lajos: a polgármester saját települését képviselje

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke természetesnek tartja, hogy a bankszövetség nem örül a lakáshitelesek megsegítését célzó fideszes javaslatoknak, azt azonban furcsállja, hogy a szocialisták sem. A pártja önkormányzati választási kampányát megnyitó pénteki, budapesti rendezvényen Kósa a jelenlévőket arra kérte: ha polgármesterré választják őket, a településüket képviseljék ameddig csak lehet.

Debrecen polgármestere a kampánynyitón emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-frakció nyolcpontos javaslatcsomagot dolgozott ki, amely a többi között megtiltaná a bankoknak az ügyfelek számára hátrányos szerződésmódosítást, az önkényes kamatemelést, továbbá előírná a középárfolyam alkalmazását és az ingyenes előtörlesztés lehetőségét.

Hozzátette: leülnek tárgyalni a lakáshitelesek és a bankárok képviselőivel is.

Kósa Lajos elmondta: természetes, hogy a tervezett intézkedések bejelentése után vita robbant ki, hiszen a bankszövetség vezetőjét a bankárok választják, így rendjén való, ha ő a bankárok érdekeit képviseli. Az viszont szokatlan - folytatta -, hogy a szocialisták is magukévá tették a bankszövetség álláspontját, s úgy tűnik, "nem jutott még el az a felismerés tudatukig, hogy a bankárkormány után az ország nem azt várja, hogy most akkor alakuljanak át bankárellenzékké".

"Egyszer próbálják meg, hogy az emberek érdekeit képviselik, nem a bankokét ilyen ügyekben" - javasolta nekik.

A politikus szerint a devizahitelesek gondjait az MSZP vezette kormányok okozták azzal, hogy megszüntetették az állami lakáshitel-programot, és ezzel "becsalták az embereket a devizahitelek ingoványába". Utóbb gazdaságpolitikájukkal tönkretették a forint árfolyamát, és most "ők kiabálnak a leghangosabban, hogy valamit tenni kell" - sorolta Kósa Lajos, hozzáfűzve: amikor azonban a kormánypártok tenni akarnak, a szocialistákhoz ismét a bankszövetség álláspontja áll közelebb.

"De az nem lehet, hogy valaki tartósan, a választópolgárok képviseletét sutba vágva (...) richtig állandóan más érdekeket képvisel, mint amit nekik a választók rendelnének" - jelentette ki.

Kósa Lajos szerint az elmúlt időben számtalan példa volt arra, hogy a szocialista városvezetők nem a választók, hanem a befektetők akaratát követve jártak el. Ebből kiindulva a jelenlévőket arra kérte: ha megválasztják őket, a településüket képviseljék ameddig csak lehet, és "ne üljenek fel szirénhangoknak, bonyolult nemzetközi összefüggéseknek".

Egy polgármester sosem fordíthat hátat a településének - jelentette ki Kósa Lajos.

A debreceni polgármester arról is beszélt, hogy bár úgy véli, "soha nem látott eredménynek" lehetnek tanúi október 3-án, az önkormányzati választást a kormánypártok még nem nyerték meg.

A kampány lényege, hogy "találkozni kell az emberekkel, megkérdezni, mit gondolnak, mit szeretnének, majd aszerint kell négy évig dolgozni, és akkor a siker nem maradhat el" - foglalta össze a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Kósa Lajos arra is kitért, hogy a Fidesz 1.141 polgármesterjelöltet és 6.287 képviselőjelöltet indít az önkormányzati választáson, amíg az MSZP csak 195, a Jobbik pedig 219 polgármesterjelöltet állított.

Mágori Józsefné, a kormánypártok makói polgármesterjelöltje a kampánynyitón arról beszélt, hogy a magyar vidék "helyben is" változást akar, az évtizedek óta hatalmaskodó szocialista kiskirályok uralmának most lehet és kell véget vetni. Kijelentette, hogy áldozat, felelősségvállalás, összefogás nélkül nincs siker, ahogy "a rántotta készítéséhez is fel kell törni a tojást".

Mágori Józsefné a szocialistákról szólva azt mondta, "a múlt haszonélvezőinek pártja" még mindig nem érti, mi történt az országban tavasszal, így politikusai továbbra is hátrafelé haladnak. "De azzal még nekik is tisztában kell lenniük: ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×