eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szócska Miklós: újabb csontváz kerülhet elő az egészségügyben

Hűtlen kezelés gyanújával ismereten tettes ellen tett feljelentést Szócska Miklós egészségügyi államtitkár az ÁNTSZ laborjainak privatizációja ügyében. A Heti Válasz eheti számában megírta: a tisztiorvosi szolgálat laborhálózatát 2006-ban a szervezetnél dolgozó szakértők rokonának illetve üzlettársának adták el 48 millió forintért, majd két év múlva 1,5 milliárd forintért adták tovább.

Az államtitkár szerint az ÁNTSZ-laborok privatizációjának ügye is egy "csontváz" lehet az egészségügy területén.

Szócska Miklós az InfoRádiónak elmondta: a vizsgálat már folyamatban volt az újságcikk megjelenése előtt is. Hozzátette: a szakmát évek óra foglalkoztatta az ügy, ezért kellett eljárást indítani.

Az államtitkár személyes kérdésekről nem kívánt nyilatkozni. Mint mondta: nem vizsgálótisztnek érkezett az ágazatba, hanem azért, hogy ha minden fillért hatékonyan költsenek el, és ha értékvesztést tapasztalnak, akkor a helyére tegyék a dolgot.

Hangsúlyozta, abból az értékvesztésből, amit ennél az ügynél feltételeznek, a százötven, határidőn túl futó mentőautóból akár százat is le tudnának cserélni.

A szakma és a közvélemény elvárása, hogy tisztán lássuk, hogyan történt a tisztiorvosi laborhálózat 2005 óta végbement privatizációja. Nagyon jelentős ügyről van szó, így szükséges a teljes transzparencia az egészségügyben - hangsúlyozta az államtitkár.

Jelezte azt is, hogy több vizsgálat folyik, és akad olyan is, amelynél valószínűleg az OEP pénzügyi ellenőreinek kell majd eljárást indítaniuk.

Szócska Miklós minden fellelhető dokumentumot átadott a hatóságnak és a nemzeti nyomozó hatóságnál hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tett szerdán - közölte a tárca.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×