eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Puch László szervezi az MSZP médiabirodalmát - hetilapszemle

A Figyelő cikket közöl a baloldali médiapiac bővüléséről, a Heti Válasznak pedig Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje adott interjút.

A Figyelő cikket közöl a baloldali médiapiac bővüléséről. A hetilap szerint a Geomédia kiadó lehet az MSZP médiabirodalmának fő pillére. A kiindulópont a lap értesülése, amely szerint a szocialista párt Puch László egykori pártpénztárnok koordinálásával szerezne meg médiavállalkozásokat. Bár a cég tulajdonosa cáfolta a pártkötődést, a vélekedés tartja magát a politikában. A cél állítólag egy a jobboldalihoz hasonló médiastruktúra kiépítése, bár azzal ők maguk is egyetértenek, hogy ezt későn és rosszul szervezik. Több tranzakció is megtörtént már: a NeoFM rádiót üzemeltető cég többségi tulajdonosa lett például közvetetten a Székely Gábor egykori Szerencsjáték-vezér által tulajdonolt vállalkozás, emellett a Geomédia közvetetten felügyelheti majd a rádió reklámidejének értékesítését, és kisebbségi tulajdonosa lett a Vasárnapi Híreknek. A cég tervei között szerepel a Népszabadság megszerzése is. A részletekről a Figyelőben olvashat.

A Heti Válasz interjút közöl a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjével. Tarlós István állítólag közölte a francia nagykövettel, hogy ha ő lesz Budapest vezetője, újra fogják tárgyalni a fővárosi közműcégek privatizációs szerződéseit, ezekben a vállalkozásokban ugyanis francia érdekeltség van. A politikus az interjúban elmondta: nem igaz, hogy Demszky Gábor stabil, jó állapotú fővárost ad majd át októberben, ezzel kapcsolatban idézte Atkári Jánost. Állítólag ugyanis a volt főpolgármester-helyettes érdeme az is, hogy most nem fizetésképtelen Budapest. Tarlós István beszél a Sziget-fesztiválhoz fűződő viszonyáról, a Rolling Stonesról, Horváth Csabáról, az LMP-ről, és arról is, hogy klasszikus rendezésben ma semelyik színházban nem lehet megnézni Az ember tragédiáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×