eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kövér László szerint a megszorítások nem vezetnének sehová

Kövér László szerint az ország nehéz helyzetben van, de a megszorítások nem vezetnének sehová, nem szabad "eret vágni", amikor amúgy is sápadt és legyengült a beteg.

Az Országgyűlés elnöke szerdán Celldömölkön, a Fidesz önkormányzati kampányrendezvényén közölte: nincs igazuk azoknak, akik megszorítások lehetőségével riogatnak, a jelenlegi kormányzat egészen más logikát követ, rövid távon az ország működőképességének megőrzése a célja, középtávon pedig a foglalkoztatás bővítésében, új munkahelyek teremtésében, az emberek "helyzetbe hozásában", az értékteremtő munkában látja a jövőt.
A kormányzat azért dolgozik, hogy a továbbiakban se legyen szükség a lakosságot, az állampolgárokat súlyosan érintő intézkedésekre - jelentette ki.

Kövér László hangsúlyozta: az év végéig továbbra is az ország működőképességének a megőrzése a fő feladat. Mint mondta, ez volt az elmúlt száz nap kormányzásának legnagyobb tette is, ugyanis az országot működésképtelen állapotban vették át azoktól, akik a tönk szélére sodorták.

Rámutatott arra, hogy a költségvetésben százmilliárdos lyukak vannak, az adósságszolgálat növekedése miatt pedig a gazdaság szerény mértékű, folyamatos emelkedése mellett is csak 2013-ban lehet ugrásszerű pozitív változásokra számítani.

Kövér László a közelgő helyhatósági választásokra utalva, a Fidesz celldömölki polgármesterjelöltje, Fonyó Roberta és a párt képviselőjelöltjei mellett korteskedve emlékeztetett arra: a szocialisták, köztük a helyi polgármester is - aki egyébként most egy civil egyesület jelöltjeként indul - előszeretettel hangoztatták, milyen jelentőséggel bír, hogy az országos politika és a helyi politika azonos támogatottságú legyen.

A választóknak most valójában azt kell mérlegelniük, hogy az általuk támogatni szándékozott jelölt eddig mit tett, mit ígér és az ígéreteiből mit tud majd valóra váltani - fűzte hozzá.

Kövér László közölte: azoknak, akik az elmúlt nyolc évben helyi politikusként, polgármesterként vagy másként támogatták azt, ami az ország élén történt, nemcsak azzal kell elszámolniuk, amit a politikai támogatásért cserébe mondjuk a településük kapott, hanem azzal is, hogy ezért az ország és benne minden ember milyen súlyos árat fizetett.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×