INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Feljelenti a Jobbik Biszku Bélát

Infostart / InfoRádió
A Duna Tv-ben elhangzott kijelentései, a kommunista rendszer bűneinek tagadása miatt a Jobbik feljelenti Biszku Béla egykori belügyminisztert - mondta az InfoRádiónak Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az InfoRádióban elmondta: álláspontjuk szerint Biszku Béla bűncselekményt követett el azzal, hogy a Duna Televízió szerda esti műsorában ellenforradalomnak minősítette az 1956-os forradalmat, valamint igazságosnak és jogszerűnek tüntette fel a megtorlások idején lefolytatott koncepciós eljárásokat, így a meghozott halálos ítéleteket.

Emlékeztetett: a büntető törvénykönyv alapján bűntettet követ el, aki nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel.

Szólt arról is, hogy parlamenti történészekből álló vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezik Biszku Béla 1956-os szerepének teljes feltárására. Mint mondta: a 89 éves egykori belügyminiszter a televíziós interjúban azt közölte, hogy rendelkezésére állna egy ilyen testületnek.


A címlapról ajánljuk