INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Miért kell megint pótlóbuszra szállni a Nagykörúton?

Infostart / InfoRádió
Tavaly egy másik szakaszon dolgoztak, a Combino villamosok érkezése előtt pedig nem végeztek komoly vágányfelújítást, ezért kell most ismét a nagykörúti villamosvonalon dolgozni - mondta az InfoRádiónak a BKV közlekedésszervezési főosztályvezetője.

A nagykörúti villamosok vonalán a Blaha Lujza tér és a dél-budai végállomás között javítják a vágányt, ezért az utasoknak az érintett szakaszon pótlóbuszokra kell szállniuk. A BKV közlekedésszervezési főosztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: kicserélik az útátjárók többségét, valamint az íveket és a váltókat is.

Tarsoly András hangsúlyozta: most került a villamosvágány olyan állapotba, hogy indokolt a felújítás. Hozzátette: tavaly már volt egy nagyobb felújítás, de azt a Moszkva és a Blaha Lujza tér között végezték, tehát a nagykörúti szakasz másik részén.

Korábban a Combino villamosok üzembeállításkor is pótlóbuszokkal kellett közlekedni, akkor a megállóhelyeket építették át, valamint korszerűsítették a felsővezeték-rendszert - emelte ki a főosztályvezető, aki hangsúlyozta: akkor a vágányokat csak minimális mértékben cserélték ki.

A Nagykörúton legutóbb tíz évvel ezelőtt volt átfogó vágányfelújítás, és a tervek szerint a mostani után több évig nem kell majd hozzányúlni - mondta Tarsoly András.

Hanganyag: Sigmond Árpád


A címlapról ajánljuk