eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Orbán: az államnak nincs eszköze a forint árfolyamának garantálására

Az államnak nincs eszköze a forint árfolyamának garantálására - jelentette ki Orbán Viktor a HírTv Péntek 8 című műsorában. A csatorna híradójában idézett részletből az is kiderül, hogy a miniszterelnök szerint tízszer meg kell gondolni a devizahitel felvételét.

Az IMF-fel kötött és idén ősszel lejáró nemzetközi hitelcsomagot a kormányfő terhes örökségnek nevezte. Az IMF-től való szabadulás egy lépés a nemzeti önrendelkezés irányába - tette hozzá Orbán Viktor, aki szerint nincs még egy ország, akinek a polgárai annyit kiálltak egy év alatt, mint a magyarok.

A bankadóról szólva a miniszterelnök kifejtette: a kormánynak nem volt más választása a vártnál nagyobb költségvetési hiány miatt. Van, akinek fáj. Például a bankároknak fáj, a nemzetközi bankszövetségeknek fáj - vélekedett a miniszterelnök.

A magyar bankokkal kapcsolatban azt is elmondta, hogy Magyarországon lehet a legnagyobb profitot keresni, amit a kormány nem irigyel. "Megdolgoztak érte, nem vonjuk kétségbe, nem gerjesztünk sem gazdaság-, sem bankellenes hangulatot. Szükségünk van egy jól működő pénzügyi szervezetrendszerre" - fűzte hozzá, kijelentve: "Örülünk, ha Önök itt hitelezik a magyar gazdaságot, de most abban a helyzetben vagyunk, hogy szükség van az Önök részvételére a közteherviselésben".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×