eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vadai Ágnes szerint a kampány része a katonaságot érintő sajtóvád

Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár felháborítónak tartja, hogy egyesek a kampány érdekében belegázolnak tisztek, főtisztek és tábornokok tiszti becsületébe.

A szocialista politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva reagált így a Magyar Nemzet cikkére, amely szerint a honvédelmi tárca egy fővárosi fogorvosi céggel szerződött adószakértői, jogi, informatikai tanácsadásra, és ezért mintegy négymillió forintot fizetett ki évente.

Vadai Ágnes úgy fogalmazott: ez a hadsereg lesz akkor is, amikor a Fidesz alakít majd kormányt, ezekkel a katonákkal kell majd együtt dolgozni.

A honvédelmi tárcának sokféle szerződése van, a FitDent Kft., a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint, több területen végzett feladatokat, amelyeket el is végzett - tette hozzá.

A minisztérium MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében törvényesnek és szabályosnak nevezte azt a szerződést, amelyet a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége kötött a FitDent Kft.-vel.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta, hogy az elsősorban fogorvosi, szépségápolási és fodrásztevékenységgel, illetve egyéb termékek ügynöki nagykereskedelmével foglalkozó FitDent Kft.-nek a szaktárca évente csaknem négymillió forintot fizetett ki az adófizetők pénzéből. A lap érdekesnek nevezi, hogy a fogorvosi vállalkozás a cégadatbázis tanúsága szerint éppen a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége megkötött első megállapodása idején vette fel a tevékenységei körébe a gazdasági, üzletviteli és adózási tanácsadást, amelyet 2009 januárjában töröltek is a cég munkakörei közül.

A HM a lapnak a megbízást firtató kérdéseire egyebek között azt közölte, hogy a FitDent Kft. koordinációs feladatokat látott el például a HM Állami Egészségügyi Központ létrehozásakor, amikor szervezeti és beszerzési nehézségek merültek fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×