INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Vadai Ágnes szerint a kampány része a katonaságot érintő sajtóvád

InfoRádió / MTI
Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár felháborítónak tartja, hogy egyesek a kampány érdekében belegázolnak tisztek, főtisztek és tábornokok tiszti becsületébe.

A szocialista politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva reagált így a Magyar Nemzet cikkére, amely szerint a honvédelmi tárca egy fővárosi fogorvosi céggel szerződött adószakértői, jogi, informatikai tanácsadásra, és ezért mintegy négymillió forintot fizetett ki évente.

Vadai Ágnes úgy fogalmazott: ez a hadsereg lesz akkor is, amikor a Fidesz alakít majd kormányt, ezekkel a katonákkal kell majd együtt dolgozni.

A honvédelmi tárcának sokféle szerződése van, a FitDent Kft., a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint, több területen végzett feladatokat, amelyeket el is végzett - tette hozzá.

A minisztérium MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében törvényesnek és szabályosnak nevezte azt a szerződést, amelyet a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége kötött a FitDent Kft.-vel.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta, hogy az elsősorban fogorvosi, szépségápolási és fodrásztevékenységgel, illetve egyéb termékek ügynöki nagykereskedelmével foglalkozó FitDent Kft.-nek a szaktárca évente csaknem négymillió forintot fizetett ki az adófizetők pénzéből. A lap érdekesnek nevezi, hogy a fogorvosi vállalkozás a cégadatbázis tanúsága szerint éppen a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége megkötött első megállapodása idején vette fel a tevékenységei körébe a gazdasági, üzletviteli és adózási tanácsadást, amelyet 2009 januárjában töröltek is a cég munkakörei közül.

A HM a lapnak a megbízást firtató kérdéseire egyebek között azt közölte, hogy a FitDent Kft. koordinációs feladatokat látott el például a HM Állami Egészségügyi Központ létrehozásakor, amikor szervezeti és beszerzési nehézségek merültek fel.

A címlapról ajánljuk