eur:
389.41
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tóth Zoltán: az OVB elnöke és a testület is hibázott

Helytelenül kezelte a tegnap esti káoszt az Országos Választási Bizottság, és az Országos Választási Iroda vezetője is hibázott - - mondta az InfoRádiónak Tóth Zoltán. A választási szakértő szerint Virág Rudolfnak joga lehetett volna ismertetni az országgyűlési választások számítógépes részeredményeit attól függetlenül, hogy az OVB tegnap este hét óra körül meghosszabbította a kampánycsendet.

Már kora délután rossz úton indult el a vita - jelentette ki Tóth Zoltán. A szakértő szerint a választási bizottság helyesen döntött arról, hogy voksolhassanak azok, aki már a szavazókörök előtt álltak hét órakor. Arra azonban nem voltak tekintettel, hogy ez a döntés miként viszonyul a kampánycsendhez.

Erről viszonylag későn határoztak, és itt rögtön másodszor is hibázott a testület - állapította meg Tóth Zoltán. Hozzátette: mert bár az OVI vezetője önállóan rendelkezik az adatok közzétételének jogával, ezt a felelősséget áthárította a bizottságra, amely szintén nem vállalta, hogy a közzététel mellett döntsön.

A választási szakértő megérti az OVI elnökét, hogy nem akarta kitenni magát annak, hogy néhány szavazókör eredményét kampánycsend sértés miatt megtámadják.

Azonban ilyenkor kellene tudnia mérlegelni az elnöknek - figyelmeztetett a szakértő, aki úgy véli: a szavazók rossz érzésekkel vehették tudomásul, hogy úgy tűnt, mintha senki nem tudná miért van kampánycsend. Ez a káosz semmiképpen sem használt az ország tekintélyének - mondta.

Virág Rudolf esetleges lemondásának szükségességéről Tóth Zoltán nem nyilatkozott. Annyit jegyzett meg csupán, hogy az ügy vizsgálata után az arra illetékes szervezeteknek le kell vonniuk a konzekvenciákat.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×