INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Példátlan botrányt emlegetnek a lapok - választási lapszemle

Infostart / InfoRádió
A napilapok címlapjukon a választási eredményekről és a zűrzavaros kampánycsend-meghosszabbításról írnak; akad olyan cím, amely példátlan választási botrányt emleget.

A Népszabadság - címlapján Orbán Viktor fotójával - "A Fidesz egy lépésre a kétharmadtól" címmel számol be a választások eredményéről. Ezt követően a napilap "Káoszba torkollott a voksturizmus" címmel ír az Országos Választási Bizottság tegnap esti döntéséről, és közli a pártok ezzel kapcsolatos véleményét. Apátia és fölháborodás címmel pedig a kampányközpontokból olvashatnak jelentést. A tárca és a jegyzetek is a választási eredményeket, illetve a meghosszabbított voksolást taglalják.

A mai napon nemzeti színű szalaggal megjelent Magyar Nemzet "Kétharmad kapujában a Fidesz, bejutott az LMP, kiesett az MDF" címmel számol be a választási eredményekről. Majd ezt követően "Példátlan botrány az országgyűlési választáson" címmel közöl cikket a kampánycsend-meghosszabbításról, és egész oldalon foglalkozik az eredménnyel és a pártok véleményének közlésével.

A napilapokban több vidéki, illetve fővárosi helyszínről olvashatnak beszámolót, ahol a sorbanállók felháborodásukat fejezték ki a több órás várakozás miatt.

Hanganyag: Seres Gerda


A címlapról ajánljuk