eur:
389.33
usd:
362.75
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az OEP sem tudott a csalásokról - lapszemle

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár sem tudott a társadalombiztosítási csalásokról - olvasható a Magyar Nemzetben.

A napilap azt írja: az OEP nem kapott értesítést arról, hogy magyar társadalombiztosítással nem rendelkező külföldi állampolgárokat - köztük vélhetően alvilági figurákat - kezeltek évekig az Állami Egészségügyi Központban. Az intézmény nem értesítette belső vizsgálatáról a felügyeleti szervként működő Honvédelmi Minisztériumot, a tárca egyelőre hallgat az ügyben.

Munkásokat keres a Mercedes - írja a Népszabadság. Az építők és beszállítók között is vannak magyarok. A tervek szerint halad a tavaly elkezdett gyárépítés, a jövő év végén már Mercedesek készülnek Kecskeméten, ahol 2012-ben indul az üzemszerű sorozatgyártás.

A magasan képzett mérnökök után hamarosan a szakmunkások és a technikusok válogatása is elkezdődik. A magyar szakemberekkel nagyon elégedettek vagyunk - fejtette ki a lap hétfői számában Markus Mönkhoff humánpolitikai igazgató.

Az üzembe 2011 végéig 2500 embert kell felvenniük. Néhány területen hiány van: karbantartóból, mechatronikusból, karosszériásból és fényezőből a becslések szerint szakmánként 100-150 fővel kevesebb a rendelkezésre álló munkaerő. Épp ezért a cég támogatja a dolgozók letelepedését is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×