INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Schiffer: Parlamenti párt lesz az LMP

InfoRádió / MTI
A Lehet Más a Politika listavezetője szerint bebizonyosodott, hogy állampolgárok hazaszeretetből, felelősségérzetből, ellenszolgáltatás nélkül képesek Magyarországon politikával foglalkozni.

Schiffer András hangsúlyozta: mivel már valamennyi közvélemény-kutatás szerint parlamenti párt lesz az LMP, megdőlt az az elv, hogy az elmúlt 20 év politikai elitjének a privilégiuma az ország irányítása.

Elmondta, az LMP-nek az a célja, hogy visszaadja annak reményét az embereknek, miszerint van értelme a közügyekkel foglalkozni. Megmutathatják, hogy egy olyan párt is bejuthat a Országgyűlésbe, amelyet valóban civilek, pénz nélkül, önfeláldozásból hoztak létre - fejtette ki.

A párt választási programját ismertetve hangsúlyozta, hogy annak egyik fő pillére a tiszta közélet megteremtése, a magyar demokrácia megújítása, vagyis nem elég a korrupcióval kapcsolatban elszámoltatással fenyegetőzni.

A hatalomra kerülő politikusoknak biztosítékot kell adniuk a polgároknak arra, hogy ők miért nem fognak "csínytevéseket" elkövetni - vélekedett. Ma egyedül az LMP-nek van olyan antikorrupciós programja, amely biztosítékokat ad az embereknek, például az átláthatóság bővítésével - szögezte le.

Schiffer András szerint a programjuk másik pillére a "zöld fordulat", ami a környezetvédelem mellett a kilábalás lehetőségét keresi a hazai foglalkoztatási válságból. A magyar gazdaság szerkezetének fel kell készülnie az ökológiai válság kihívásaira, ezért az LMP "zöld munkahelyeket" teremtene, a többi között beruházna az ártéri gazdálkodásba, az ökológiai mezőgazdaságba, illetve a megújuló energia használatát szorgalmazó programokat indítana. Egyben vissza kívánják adni a vidék méltóságát, a helyi gazdaság, termelés és értékesítés megerősítésével - sorolta Schiffer András.

A címlapról ajánljuk