eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Meghosszabbította a bíróság Sziebert és Rényi-Vámos előzetes letartóztatását

Két hónappal meghosszabbította a bíróság a BKV Zrt. és a Budapest Airport Zrt. vesztegetéssel gyanúsított volt jogi igazgatójának előzetes letartóztatását. A BKV Zrt. volt informatikai igazgatója is előzetes letartóztatásban marad, az ügy további gyanúsítottjai közül 3 emberrel szemben lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság által indított nyomozásnak további 5 gyanúsítottja van, ők szabadlábon védekezhetnek. Sziebert Györgyöt, a BKV egykori, és Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. volt jogi igazgatóját bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

A nyomozók szerint egymással összejátszva ügyvédi irodák részére túlszámlázott összegekből jogtalan előnyben részesültek. Sziebert Györgyöt december 4-én érték tetten, amint éppen mintegy 12 millió forint vesztegetési pénzt vett át egy bevásárlóközpont mélygarázsában. Fuzik Zsoltot, a BKV korábbi informatikai igazgatóját Szegeden vették őrizetbe február 3-án, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság 2 nappal később elrendelte előzetes letartóztatását kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×