eur:
390.97
usd:
366.79
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Áll a vizsgálatok elé a volt csepeli rendőrkapitány - lapszemle

A volt csepeli rendőrkapitány áll minden vizsgálat elé, a súlyos vádra való tekintettel azonban ügyvédet fogadott - írja a Népszabadság.

A lapnak nyilatkozó Császár Mihály megismételte, hogy 2005 óta ismerte, barátjaként szerette és tisztelte a meggyilkolt Takács Józsefet, s azt is, hogy az iskolaigazgató járt nála a halála előtti délelőtt, és elmondta, hogy fel akarja jelenteni gazdasági helyettesét. Tagadta viszont, hogy amikor értesült a kettős gyilkosságról, egyenesen a kórházba sietett volna Kun Tamás biztonsági őrhöz, akit röviddel később gyilkosság gyanújával őrizetbe vettek.

A volt rendőrkapitány leszögezte: az sem igaz, hogy Kun Tamás a gyilkosság után beszélt volna vele, bár az lehet, hogy kereste. "Többeket felhívott a kapitányságon, volt, akivel sikerült is beszélnie, de velem nem" - mondta a lapnak.

A Magyar Nemzet írása szerint az állami és önkormányzati iskolákban nem lehet olyan politikusi látogatásokat szervezni, amelyeken kötelező a részvétel a diákoknak, ám az oktatási ombudsman szerint az egyházi és alapítványi iskolákra nem vonatkozik ez a szabály, így vélhetőleg szabályos volt Orbán Viktor múlt pénteki iskolalátogatása. Aáry-Tamás Lajos a lapnak kifejtette: bármelyik iskolába bemehet, és ott előadást tarthat egy politikus, ha ez nem tanórán történik, és sem a diákok, sem a tanárok számára nem kötelező a részvétel. Hozzátette: az egyházi és alapítványi iskolák - szemben az állami-önkormányzati fenntartású intézményekkel határozott világnézetet közvetítenek, így például egy katolikus iskola igazgatójának joga van ahhoz, hogy keresztény értékeket előtérbe helyező politikust beengedjen az osztályfőnöki órára.

Az amerikai rendőrök egyre gyakrabban használják a közösségi szájtokat a feltételezett bűnözők lebuktatására, akár úgy is, hogy a gyanúsítottak rokonainak, ismerőseinek adják ki magukat - olvasható az Index.hu-n. A portál megkereste a magyar rendőrséget is, ám "nyomozati érdekekből" nem árulták el, használják-e az iWiW-et, a Facebookot vagy a Twittert, és ha igen, mire és hogyan.

A Világgazdaság arról ír, hogy bár az év elején úgy tűnt, jó időre befellegzett a filmtámogatásnak, egy törvénymódosításnak hála az idén mégiscsak van lehetőség az adókedvezmény igénybevételére. A kérdés nemcsak a produkciós irodák számára fontos, a könnyítéssel ugyanis a "támogató" vállalkozás is jól járhat, mert a dotáció nemcsak az adóalapból, hanem magából az adóból is levonható. Mindez természetesen csak a nyereséges cégekre igaz, ám a lapnak nyilatkozó szakértők szerint a lehetőség a válság ellenére is népszerű marad.

A Napi Gazdaság cikke szerint az idén mintegy kétezer cég adószámának felfüggesztését rendelte el az adóhatóság azért, mert elmulasztották időben benyújtani mérlegüket, és ebből másfél ezer jogerőssé is vált. Miután az adóhatóság felszólítására a cégeknek 60 napjuk van a beszámoló pótlására, vélelmezhető, hogy a felfüggesztett adószámmal bíró cégek lényegében nem működnek, illetve fiktív vállalkozásnak minősülnek. Ebben az esetben az adóhatóság a cégbíróságot kéri fel, hogy gyorsított eljárással indítsa el a végelszámolást.

A pénzcentrum.hu összeállításában a Népesedési Kerekasztal 4-es munkacsoportja javaslatait elemzi, amely az otthonteremtés és a lakhatás problémájával foglalkozik azért, hogy a tervezett gyermekek megszülethessenek Magyarországon. A javaslatok között szerepel egyebek mellett az indirekt, adókedvezmény alapú támogatás, az öngondoskodás ösztönzése, a megfelelő bérlakás állomány biztosítása, illetve a többgenerációs családmodellek újraélesztése.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×