eur:
389.92
usd:
364.96
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Varga Mihály: "Újabb csontvázak zuhannak ki a szekrényből"

Csak jövőre lesz lehetőség rendszerszintű, érdemi adócsökkentésre - mondta a Fidesz alelnöke a párt elnökségi ülése után. Varga Mihály szerint a kabinet 150-160 milliárd forinttal túltervezte az adóbevételeket.

A Fidesz alelnöke szerint újabb és újabb csontvázak zuhannak ki a szekrényből. Varga Mihály a párt elnökségi ülése után azt mondta, sorra jönnek ki azok a független elemzések, főként az Állami Számvevőszéktől és a Költségvetési Tanácstól, amelyek alapján irreálisnak tűnik a kormány gazdaságpolitikája.

"Az ÁSZ jelentése szerint az áfa és a jövedéki adó közepes kockázatú, a társasági adó, a hitelintézeti járadék, az eva és a regisztrációs adó pedig igen magas kockázati tartalmú bevételnek minősül. Csak ezek az elmaradó adóbevételek 120-150 milliárd forinttal növelhetik az államháztartás hiányát." - mondta.

A Költségvetési Tanács szerint pedig 160 milliárd forint lehet a kieső adóbevétel. Varga Mihály felidézte, hogy az elmúlt években 100 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma, a gáz árának 10 százalékos emelése pedig szerinte indokolatlan. Az Orbán-kormány pénzügyminisztere szerint idén már nem lehet érdemben adót csökkenteni.

"Már idén hozni kell olyan lépéseket, amelyek a munkahelyteremtés érdekében születnek: nemcsak gazdaságfejlesztési intézkedéseket kell hozni, nemcsak a bürokráciát kell csökkenteni, hanem módosítani kell az adótételeken is. Lehetséges egy-két olyan elem, amit még ebben az évben meg kell lépni, rendszerszintű változtatásra azonban csak a következő év tud esélyt nyújtani." - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Új rohamot indítottak az oroszok, visszaverték a támadást az ukránok – háborús híreink szerdán

Új rohamot indítottak az oroszok, visszaverték a támadást az ukránok – háborús híreink szerdán

Miközben az ukrán légvédelem egyre nagyobb nyomás alatt, mert Oroszország fokozta a légicsapásokat intenzitását, Volodimir Zelenszkij elnök sürgette partnereit, hogy gyorsítsák fel fegyverszállításaikat. Harkivban újabb támadásokat hajtott végre az orosz hadsereg, míg Luhanszknál felfogták az inváziós erők rohamát az ukrán védelmi erők. Legfontosabb háborús híreink szerdán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×