eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szabálytalanul fagyasztott húst foglaltak le a razzia során

Több mint egy tonna szabálytalanul fagyasztott húst foglalt le a hatóság egy razzián Budapesten - jelentette be Hajós Ádám budapesti főállatorvos a kormányszóvivői tájékoztatón. Süth Miklós, országos főállatorvos azt mondta, az évek óta tartó átfogó ellenőrzéseknek köszönhetően egyre kevesebb szabálytalansággal találkoznak.

1,2 tonna húst foglalt le és ítélt megsemmisítésre a hatóság egy budapesti húsboltban - mondta Hajós Ádám budapesti főállatorvos a Fővám téri vásárcsarnokba kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón.

A március 16. óta tartó ellenőrzéssorozat keretében kedd hajnalban a 4-es számú főúton ellenőrizték az élelmiszert szállító teherautókat, és akkor találtak rá több mint 2 mázsa bizonytalan eredetű hústermékre. Hajós Ádám elmondta, mivel kiderült, hogy a vállalkozónak Budapesten van egy üzlete, azonnal razziát tartottak ott, és megtalálták az 1,2 tonna szabálytalanul fagyasztott húst, amelynek az eredetét sem tudták igazolni. A közúti ellenőrzés során egyébként még egy szabálytalan szállítmánnyal találkoztak.

A tájékoztatón Süth Miklós országos főállatorvos elmondta, évről évre egyre kevesebb szabálytalansággal találkoznak, de mindig vannak kirívó esetek. Példaként említette azt a Tolna megyei vállalkozót, aki állateledelnek szánt pacalt hozott forgalomba átcímkézve, mint emberi fogyasztásra szánt készítményt.

A hústermékek esetében körülbelül 50 százalékkal csökkentek a szabálytalanságok tavalyhoz képest - tette hozzá

Az édesipari termékeknél még jobb az arány, míg tavaly két hét alatt 5866 kilogramm kifogásolható árut találtak, idén az ellenőrzés eddigi 10 napja alatt összesen 7 kilogrammot. A tojásoknál viszont ellentétes a tendencia: 2009-ben 42 kilogramm tojást semmisítettek meg, idén eddig már 3355 kiló tojással volt probléma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×