eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Újinfluenza: Meghalt egy 40 éves nő Budapesten

Az új influenzavírus szövődménye miatt meghalt egy 40 éves nő Budapesten, a Szent László Kórházban - közölte az intézmény járványügyi főorvosa. A Semmelweis Egyetem klinikáján levették a lélegeztetőgépről a fertőzés szövődményei miatt kezelt három kismama egyikét.

A 40 éves nő szerdán hunyt el - mondta el Kertész Adrienn, aki egyúttal egyelőre cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, hogy a kórházban ketten haltak volna meg a H1N1 szövődményében.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főorvosa az InfoRádióban elmondta, hogy a másik halálesetnél még nem bizonyosodott be, hogy azt is a H1N1 vírus okozta volna.

Radnai Zoltán azt megerősítette, hogy mindkét beteget a kórházban kezelték.

Vele együtt tizenhét ember halt meg Magyarországon az új influenzavírus szövődményeiben.

Jobban van az egyik kismama

Levették a lélegeztetőgépről a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáján az típusú influenza szövődményei miatt kezelt három kismama egyikét, állapota stabil, túl van a közvetlen életveszélyen - közölte az SE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója.

Gál János tájékoztatása szerint a nőt 24 órája vették le az életmentő műszerről. Õ az a kismama, aki szerdán került be a klinikára és sikeres császármetszés után megszületett a kislánya, 2200 grammal. Az újszülöttet az I. számú gyerekklinikára szállították.

A főorvos hozzátette: a másik két - szintén a klinikán kezelt - várandós állapotáról a család kérésére nem adhat tájékoztatást.

Elvesztette magzatát az újinfluenza vírussal Szegeden kezelt egyik kismama. A Szegedi Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének orvosprofesszora az InfoRádiónak elmondta: az asszony állapota súlyos. Molnár Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a betegség komoly, de kezelhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×