eur:
394.11
usd:
370.15
bux:
65589.86
2024. április 19. péntek Emma

Még idén megállapodhatnak a vízművek sikerdíjáról

Nem igaz, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem ért el semmit másfél év alatt a vízművek menedzsment-díja kapcsán - mondta az InfoRádiónak Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. A tárgyalások eredményeképp ugyanis idén a francia kisebbségi tulajdonosok mellett több mint egymilliárd forint értékben az önkormányzat is profitált a díjból.

Akár már ebben az évben elérheti a Fővárosi Önkormányzat, hogy a jelenlegi átmeneti időszak lezáruljon, és a vízművek tulajdonosai tisztán osztalék alapon részesedjenek a cég eredményéből - mondta az InfoRádiónak Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes.

A politikus kiemelte, hogy idén a vízművek francia kisebbségi tulajdonosa mellett több mint egymilliárd forint az önkormányzathoz került a menedzsment-díjból, így nem igaz, hogy nem értek el semmit ezzel kapcsolatban. A főpolgármester-helyettes közölte, a menedzsment-díj a pénzügyi eredménytől független, de az üzleti eredménytől nem.

Ikvai-Szabó Imre kifejtette, ha sikertelenek lesznek a tárgyalások, akkor lehet arról beszélni, hogy a főváros visszavásárolja a vízművek 49 százalékát a francia társtulajdonostól. Ehhez költségvetési forrás kell és a jogi kereteket is be kell tartani - tette hozzá.

Bagdy Gábor, a fővárosi közgyűlés KDNP-s tagja csütörtökön azt mondta: Budapest vezetésének nincs kellő érdekérvényesítő képessége ahhoz, hogy csökkentse a Fővárosi Vízművek francia társtulajdonosainak sikerdíját. Kiemelte, hogy 12 éve kötött szerencsétlen privatizációs szerződés miatt évente akár 3,5 milliárd forintos sikerdíjat tehetnek zsebre a francia kisebbségi tulajdonosok.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×