eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Bokros: Sértő Szlovákiára nézve, ha kistestvérként kezeljük

Magyarország minden szomszédjával meg kell keresni azokat a közös pontokat, amik összekötnek minket - mondta Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője, aki hangsúlyozta: az MDF "nem gondolkodik" pártszövetségekben, így ki van zárva az, hogy együttműködjön például az MSZP-vel.

Kulturált együttműködésre van szükség Szlovákiával és a többi szomszédos országgal - mondta az InfoRádiónak Bokros Lajos. Az MDF európai parlamenti képviselője kifejtette: ordibálás, vádaskodás és múltba nézés helyett a jövőre kell szögezni a tekintetünket, és meg kell keresni azokat a közös pontokat, amik összekötnek minket a szomszédos országokkal.

A kölcsönös tisztelet és megértés útja nem biztos, hogy garantálja a sikert, de legalább megnyitja az ajtót és megadja az esélyt erre - tette hozzá az MDF politikusa, aki szerint mindez tisztelettel és a másik nyelvének, kultúrájának megismerésével, elismerésével, megtanulásával és fejlesztésével lehetséges.

Sértő Szlovákiára nézve, ha kistestvérként kezeljük - hangsúlyozta Bokros Lajos, aki úgy vélekedett, ha a szavak szintjén is kifejezzük a tiszteletet, akkor az ajtók megnyílnak.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×