INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Bokros: Sértő Szlovákiára nézve, ha kistestvérként kezeljük

Infostart / InfoRádió
Magyarország minden szomszédjával meg kell keresni azokat a közös pontokat, amik összekötnek minket - mondta Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője, aki hangsúlyozta: az MDF "nem gondolkodik" pártszövetségekben, így ki van zárva az, hogy együttműködjön például az MSZP-vel.

Kulturált együttműködésre van szükség Szlovákiával és a többi szomszédos országgal - mondta az InfoRádiónak Bokros Lajos. Az MDF európai parlamenti képviselője kifejtette: ordibálás, vádaskodás és múltba nézés helyett a jövőre kell szögezni a tekintetünket, és meg kell keresni azokat a közös pontokat, amik összekötnek minket a szomszédos országokkal.

A kölcsönös tisztelet és megértés útja nem biztos, hogy garantálja a sikert, de legalább megnyitja az ajtót és megadja az esélyt erre - tette hozzá az MDF politikusa, aki szerint mindez tisztelettel és a másik nyelvének, kultúrájának megismerésével, elismerésével, megtanulásával és fejlesztésével lehetséges.

Sértő Szlovákiára nézve, ha kistestvérként kezeljük - hangsúlyozta Bokros Lajos, aki úgy vélekedett, ha a szavak szintjén is kifejezzük a tiszteletet, akkor az ajtók megnyílnak.

Hanganyag: Sigmond ÁrpádA címlapról ajánljuk