eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Zavargások Délkelet-Franciaországban egy fiatal őrizetes tisztázatlan halála miatt

Zavargások voltak szerdán éjjel egy délkelet-franciaországi kisvárosban, miután egy helybéli fiatal tisztázatlan körülmények között meghalt rendőrségi őrizetben.

Nagyjából 200 rohamrendőrt vezényeltek ki a Saint-Etienne-től tíz kilométerre délnyugatra elterülő Firminy központjába. Csütörtök hajnalig egy rendőrségi helikopter is a levegőben cirkált, miközben randalírozó fiatalok 32 gépkocsit, valamint szemetes tartályokat gyújtottak föl, és feldúlták a helyi közösségi házat.

Kilenc embert őrizetbe vettek. Az váltotta ki a fiatalok dühét, hogy kedden kómába esett, majd meghalt egy helyi fiatal, bizonyos Mohamed Benmouna, miután a rendőrség őrizetbe vette zsarolás kísérletének gyanújával. A hivatalos tájékoztatás szerint - amelynek a család nem sok hitelt ad - felakasztotta magát az ágybetétből kihúzott zsinórral.

Az ügyészség visszautasította a feltételezést, hogy rendőrségi túlkapás történt volna, ugyanakkor elismerte, hogy nem működött megfelelően a cellában elhelyezett kamera. A hatóságok boncolást rendeltek el, az ügyben vizsgálatot indított a rendőrséget felügyelő szerv, az IGPN.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×